Select Page

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, i el president de la Diputació d’Alacant, César Sánchez, han visitat este matí la platja de l’Espigó per valorar l’estat de la mateixa i els danys que ha ocasionat el temporal de pluja i vent en el litoral alteà amb ratxes de vent de més de 100km/hora i vora 400 litres de pluja acumulada. Els ha acompanyat també en la visita a peu de platja el diputat provincial d’Emergències, Jaime Lloret. Com ha assenyalat el primer regidor alteà, la platja de l’Espigó ha patit importants desperfectes que es traslladaran als serveis de Costes, amb els que té previst reunir-se l’alcalde d’Altea la pròxima setmana. També s’ha interessat per la situació del municipi el director territorial de Presidència de la Generalitat Valenciana a Alacant, Esteban Vallejo, que ha mantingut una conversació telefònica amb l’alcalde d’Altea.

Jaume Llinares ha informat també de la reunió que ha mantingut este matí amb la Policia Local i els responsables de l’Empresa Pública (PDM), amb la regidora Imma Orozco al capdavant, i també amb el regidor d’Infraestructures, Roque Ferrer, per tal de avaluar la situació causada per les inclemències meteorològiques a la nostra localitat en les últimes hores. En este sentit, l’alcalde ha agraït el treball i l’esforç dels efectius de la PDM, així com de la Policia Local, Bombers i Protecció Civil en la seua tasca de velar per la seguretat ciutadana.

A hores d’ara degut al temporal estan tallats els carrers: carretera de l’Albir des del Port fins a la rodona; barranc del Barranquet des de La Lloma i camí del Blanquinal; ermita de Sant Isidre; passos del riu Algar, tant el de l’Escorxador com el de la Depuradora; camí del Garroferet; aparcament de l’Espigó; carrer Xambel; un carrer en Urbanització Isla d’Altea; carrer Curricà (que dóna accés al Port Esportiu Marina Greenwich); Urb. Mimoses (un dels carrils d’accés); zona de Les Boqueres; carrer Major; camí Algar (pas inferior del tren) i altres vials parcialment tallats per risc de despreniments.

A més, i amb l’objectiu d’oferir la màxima informació a la ciutadania, s’ha intensificat la freqüència de comunicats a través de les xarxes socials municipals i la pàgina web, altea.es, amb dades actualitzades de la situació ocasionada pel temporal i es seguirà informant cada dos hores. També des de Ràdio Altea s’han oferit informatius especials a les 13:30 i 15 hores, que s’ampliaran a les 18 i 21 hores per tal de donar la màxima cobertura del temporal i les seues conseqüències.

L’alcalde també ha informat sobre la suspensió de les classes demà dilluns, 23 de gener, en tots els centres educatius públics d’Altea (infantil i primària i secundària). ”Hui diumenge s’han fet inspeccions en tots els col·legis i encara que l’alerta per a demà passa de taronja a groga i és possible que amaine el temporal, hem considerat que calia ser prudents i fer un seguiment exhaustiu de cada centre educatiu per avaluar els possibles danys que s’hagen pogut originar amb la finalitat de garantir la seguretat dels xiquets i xiquetes i poder seguir amb la normalitat de les classes a partir del dimarts”.

Finalment, Jaume Llinares ha volgut traslladar un missatge de tranquil·litat a la ciutadania, i ha afirmat que ”la situació està controlada, però cal que tothom prenga les màximes precaucions i eviten desplaçaments si no és estrictament necessari. En cas de fer-ho, preguem n circular per camins tallats i prop de rius i barrancs”. ”Comptem amb tots els recursos per fer front a esta situació d’emergència tant a nivell municipal com de la Diputació i la Generalitat una vegada hagem valorat tots els danys ocasionats”.

Pin It on Pinterest