Select Page

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, ha visitat l’exposició ‘’Obra gráfica de Miró, Picasso, Dalí y Navarro Ramón’’ al Museu Històric d’Asp. L’alcalde va acompanyar al seu homòleg d’Asp, Antonio Puerto, en l’acte d’inauguració d’esta exposició que ret un homenatge a un dels artistes alteans més internacionals, el pintor d’avantguarda, Juan Navarro Ramón, juntament amb els seus coetanis Miró, Picasso i Dalí.
La mostra, organitzada per l’Ajuntament d’Asp, a través de la regidoria de Cultura, també va comptar amb l’assistència de la responsable d’esta àrea, Miriam Molina i del regidor de Cultura alteà, Diego Zaragozí; els comissaris de l’exposició María T. Berná i Carlos Quesada; els hereus de Navarro Ramón, Javier Barrio Navarro i la seua esposa; el propietari de la col·lecció, Juan Carlos Cremades; així com la directora del Departament d’Art i Comunicació Visual Eusebio Sempere de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert, Juana María Basalobre i el president del Patronat de la Fundació Frax, Matías Pérez Such.
Des del passat 6 de desembre es pot visitar la mostra que recull per primera vegada una xicoteta selecció de l’obra adquirida pel col·leccionista aspenc, Juan Carlos Cremades, el qual de manera altruista i desinteressada l’ha cedit de manera temporal a l’Ajuntament d’Asp per la seua mostra i difusió en el Museu Històric d’esta ciutat del Vinalopó Mitjà.
A través d’una trentena d’obres s’ofereix una mirada a l’obra gràfica de quatre artistes d’àmplia trajectòria que van aconseguir deixar empremta al s. XX, als orígens de l’art contemporani d’Espanya, cadascun amb un estil molt personal.
Miró, Picasso, Navarro Ramon i Dalí, quatre artistes ben diferents en l’execució del seu art però coincidents en el camí recorregut. Encara que tots ells van partir de la figuració, amb el temps van desembocar uns en l’abstracció, i altres en el cubisme o surrealisme.
La mostra es podrà visitar fins al pròxim 24 d’abril de 2017.

Pin It on Pinterest