Select Page

L’Ajuntament d’Altea, a través de la seua empresa Pública de Desenvolupament Municipal (PDM), ha realitzat al llarg de l’any 2016 diversos tractaments per tal de previndre les infestacions de processionària als col·legis d’Altea. Com ha explicat la regidora responsable de la PDM, Imma Orozco, els tractaments han consistit en la col·locació de trampes amb feromones i aplicacions d’endoteràpia.
Les primeres actuacions contra la processionària es van realitzar als mesos de juny i juliol, i al llarg del mes de novembre s’ha seguit amb estos tractaments. A més, des de la PDM es revisen periòdicament els pins dels centres escolars. ‘’Amb aquest pla de tractaments es pretén controlar al màxim esta plaga que en anys anteriors va presentar un elevat grau d’infestació’’, assenyalava Orozco.
En aquest sentit, la regidora ha recordat que la PDM és pionera en l’aplicació de tractaments fitosanitaris en substitució dels tractaments químics, amb l’aplicació de l’endoteràpia, una nova tècnica que s’està aplicant a l’arbrat municipal i que suposa una alternativa als tractaments químics tradicionals contra les plagues, entre elles la processionària del pi.
‘’Amb l’aplicació de l’endoteràpia contra la processionària als pins dels col·legis pretenem aconseguir una major eficàcia i reduir a zero el risc per als més menuts. És una tècnica amb un baix impacte ambiental i mínim risc per a les persones que estem rendibilitzant des de la PDM a través del diversos tractaments a l’arbrat municipal’’, informava la regidora. A més, el sistema que s’ha implantat a Altea és el menys nociu per a l’arbre ja que no requereix de perforacions en el tronc que després poden ser entrada d’altres malalties.

Pin It on Pinterest