Select Page

El pròxim 4 de desembre Altea celebrarà les II Jornades de Convivència Esportiva per la Discapacitat, una iniciativa de les regidories de Benestar Social i Esports que tindrà lloc a les instal•lacions de la ciutat esportiva, per a commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que es celebra el pròxim 3 de desembre.

Verónica López, responsable de l’àrea de Benestar Social, ha presentat l’activitat, que ve precedida per l’èxit de convocatòria de l’any passat amb la participació de prop de 200 persones. La jornada començarà a les 9:30 hores amb la benvinguda a les entitats participants amb música de batukada. A les 10 hores, al Palau d’Esports, tindrà lloc la inauguració de les jornades amb l’exhibició de l’escola municipal de gimnàstica rítmica d’Altea i de Sara Marín, l’esportista del Club Algar d’Elx, cinc vegades medalla d’or per a síndrome de Down, nou vegades campiona d’Espanya individual i set campiona d’Espanya de conjunts. Seguidament, a partir de les 10:30 hores, es visitarà l’exposició de fotografies i els estands de les entitats que formen part de la jornada, ‘’on coneixerem d’una forma més propera el treball per la integració que realitza cada associació participant’’, assenyalava López.

A les 11 hores començaran les activitats esportives i els diversos tallers que es realitzaran de forma simultània. Els participants podran practicar diversos esports com tennis taula, bàdminton, slalom en cadira, bàsquet, natació, equinoteràpia, així com gaudir del circuit de psicomotricitat que s’instal•larà al camp de futbol. A més la jornada comptarà amb diversos tallers de musicoteràpia, percussió, pintura i manualitats (tatoos i pinta cares, entre d’altres). Els més menuts també podran botar i jugar amb les inflables situats a la zona exterior del recinte esportiu. La jornada finalitzarà a les 13:30 hores amb un aperitiu per a tots els assistents amenitzat per la música de la batukada.

Els dos regidors han demanat la participació en la jornada de tots els alteans i alteanes, ‘’el que es pretén amb esta iniciativa es visibilitzar la discapacitat, estar al seu costat, per reforçar el treball en la seua integració a través de l’esport i les diverses activitats organitzades’’, assenyalava Pere Barber.

Per la seua banda, Verónica López, afegia que l’objectiu d’esta iniciativa és ‘’treballar la convivència, la conscienciació i donar a conèixer a les moltes associacions, com Integra, que treballen amb i per les persones amb distintes capacitats, que realitzen una tasca encomiable i faciliten molt el treball no solament de les persones discapacitades, sinó també el de les administracions’’.

Verónica López i Pere Barber han volgut agrair a totes les empreses i entitats col•laboradores en la jornada com Integra, Cocemfe Alicante, Bolo y Baldomero Sport, Club Hípico Altea, Projectes Educatius Altea, Formación N3 i Caixaltea. També han tingut paraules d’agraïment per als monitors esportius municipals i la resta de treballadors municipals que s’involucren en l’organització de les activitats.

  • Concert d’Andreu Valor a benefici d’Integra

En relació a les activitats per commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, Verónica López, ha volgut destacar el concert del cantautor valencià, Andreu Valor, que organitza Integra (Asociación de padres de personas con TEA, TGD, y otras necesidades especiales de la Marina Baixa) a benefici de l’associació.

El concert tindrà lloc el dia 2 de desembre al Saló d’Actes del Centre Social, les 20:30 hores, amb un donatiu de 10 euros. Les entrades es poden adquirir a través de qualsevol membre de l’associació o a través del col•legi d’Educació Especial Gargasindi. Per a més informació també es pot consultar a la regidoria de Benestar Social.

Pin It on Pinterest