Select Page
  • La localitat augmenta un
    23% el reciclatge de vidre en 2016 respecte a l’estiu anterior

L’edil de d’Infraestructures, Roque Ferrer, ha anunciat que Altea ha rebut el guardó “Iglú Verd” que atorga l’entitat gestora del reciclatge de vidre, Ecovidrio, en haver estat un dels municipis que més ha reciclat durant els mesos estivals. El regidor ha rebut de mans de Roberto Fuentes, gerent de zona d’Ecovidrio, aquest reconeixement pels resultats del reciclatge de vidre a Altea.
Cal destacar, tal com va informar Roc Ferrer, que el reciclatge d’aquest material s’ha incrementat en un 23% respecte a l’estiu passat a Altea, arribant a reciclar 215.600 quilograms de vidre entre juliol i agost de 2016.
Des de la regidoria d’Infraestructures juntament amb la col·laboració de la PDM i Ecovidrio, aquest estiu es va posar en marxa una nova campanya de conscienciació, anomenada ”pren nota, recicla vidre”, a la qual es van adherir més de 30 establiments hotelers, ”dada més que important si tenim en compte que l’hostaleria genera més de 50% de residus de vidre, campanya que ha donat els seus fruits convertint a Altea en un municipi més sostenible mediambientalment a través de la gestió de residus urbans”, assenyalava el regidor. Aquesta campanya es va dur a terme a 94 municipis costaners que han aconseguit reciclar més de 22.000 tones de vidre.
L’edil de l’àrea destacava que aquesta campanya de conscienciació ha tingut molt èxit, per la qual cosa s’han superat les expectatives que s’havia fixat Ecovidrio, i recordava també la gestió de reciclatge duta a terme durant les festes patronals en la qual es facilitava a les ”cabiles” el reciclatge.
Roc Ferrer es mostrava totalment satisfet davant aquestos resultats i afirmava que “el premi és un reconeixement a l’actitud de responsabilitat de la ciutadania i de les empreses hoteleres que han fet possible que Altea es situe entre les localitats més compromeses amb el medi ambient”. Alhora, l’edil anunciava que ”es continuarà treballant en aquesta línia perquè cada vegada siguem més els que valoritzem els residus domèstics i ens conscienciem de la importància gestionant d’aquesta manera els envasos tant de vidre com d’altres materials, destacant que han estat en aquest cas 215.600 Kg d’envasos de vidre, però esperem que aquesta xifra vaja en augment”.
Per concloure, el regidor d’Infraestructures emfatitzava que “d’una banda, anime a la ciutadania a fer ús dels envasos de vidre perquè és el millor material per a preservar aliments donada la seua naturalesa inert que ajuda, entre altres coses, a no transferir cap sabor a les substàncies que envolta i, d’altra banda, anime a Ecovidrio a fer un pas endavant en la seua funció social de gestió de residus de vidre i passe de reciclar a reutilitzar, que serà molt més rendible per a la societat, donat que l’elevat punt de fusió del vidre obliga a la gestió del reciclatge a fer una despesa energètica molt considerable que amb una gestió de reutilització de segur que es podria minimitzar”.

Pin It on Pinterest