Select Page

L’edil de Recursos Humans i Hisenda, Pere Lloret, acompanyat per part del seu equip tècnic, ha mantingut una reunió de treball amb la regidora d’Ocupació i Sanitat de l’Ajuntament d’Alacant, Sonia Tirado, que dirigeix l’Agència Local de Desenvolupament Econòmic i Social (ALDES).

Sobre aquesta trobada, Pere Lloret explicava, “la reunió ha tingut com a objecte recopilar tota la informació rellevant sobre el funcionament d’una organització d’aquestes característiques, que abasta qüestions tan crucials com la promoció econòmica del municipi, l’assessorament a emprenedors, la formació i orientació a l’aturat i la gestió de projectes susceptibles de ser cofinançats, amb una especial atenció a les línies de fons europeus. Es tracta de, una vegada tinguem una visió àmplia de les possibilitats, marcar objectius realistes que s’ajusten a la nostra realitat”.

El regidor ha conegut en detall els objectius dels diferents departaments i serveis dedicats al foment de l’Ocupació i Formació, així com la Promoció Econòmica, uns serveis que han reconfigurat les seues prioritats i s’han estructurat per implementar l’atenció a les persones desocupades i empreses, tot això des de la perspectiva del “accés al món laboral com un dret fonamental i no un mercat sotmès només a la demanda”, com ha explicat l’edil alacantina.

L’Agència ha intensificat la seua tasca per ampliar l’oferta formativa adreçada a les persones aturades, i ha establert una línia de formació i assessorament concebut per acompanyar al demandant d’ocupació al llarg de tot el procés, fins a la seua inserció en el mercat laboral a través de la contractació o l’autoocupació.

 “Programem cursos que, a més de capacitar professionalment a les persones demandants d’ocupació, també els proporcionen un aprenentatge en continguts, valors i habilitats socials inicials perquè desenvolupen la seva ocupabilitat i fins i tot busquen oportunitats en l’autoocupació”, ha explicat Tirado.

A més dels seus serveis estructurals, l’equip d’Altea ha mostrat gran interès per l’activitat de la ALDES en el desenvolupament de programes conjunturals de foment de l’ocupació específics per als col•lectius prioritaris, com els programes d’Ocupació Jove, la Llançadora d’Ocupació, els serveis d’assessorament a persones majors de 45 anys, i les activitats específiques d’emprenedoria femenina, entre d’altres.

Aquesta experiència de col•laboració amb Altea s’estendrà en els pròxims dies, en què una tècnica municipal visitarà, durant deu dies, personalment les instal•lacions de la ALDES, inclosos els dos centres de formació, el Centre d’Emprenedors i els Vivers Industrial i d’Empreses, i s’entrevistarà amb els responsables dels diferents departaments per conèixer al detall el seu funcionament.

Pin It on Pinterest