Select Page

El pròxim 19 d’octubre es commemora el Dia Contra el Càncer de Mama, per aquest motiu des de l’Associació Espanyola Contra el Càncer d’Altea, AECC, s’han programat diverses activitats al voltant d’aquest dia, amb la col•laboració de l’Ajuntament d’Altea, a través de la Regidoria de Benestar Social, Igualtat i Sanitat.

Verónica López, l’edil de l’àrea, i Vicenta Zaragozí, presidenta de l’AECC d’Altea, han presentat aquestes activitats, a les quals es sumen les que organitza Anémona, el grup d’autoajuda per a dones amb càncer de mama i ginecològic, establert a Altea i altres municipis de la comarca.

La primera de les activitats conjuntes tindrà lloc el dijous, dia 13 d’octubre, a les 11 hores, amb el penjat d’un llaç rosa al balcó de l’Ajuntament d’Altea. Una activitat que organitza Anémona, i en la qual col•laboren tant l’Ajuntament com l’AECC local. En aquest sentit, la mateixa regidora afirmava que ”és tota una sort i un gran avantatge per a la nostra localitat comptar amb dues associacions que dediquen el seu esforç i treball per la qualitat de vida de les persones afectades de càncer, tant l’AECC d’Altea com Anémona, que a més fan una tasca encomiable per la implicació i sensibilització de la societat alteana”.

Així mateix, l’edil informava que el dia 18 d’octubre Anémona instal•larà una taula informativa al ‘’mercadillo’’ municipal d’Altea, de 10 a 14 hores. I a les 18 hores, a la plaça de l’Ajuntament d’Altea es realitzarà un llaç humà i es procedirà a la lectura d’un manifest. Una activitat que organitza Anémona i que també compta amb la col•laboració de l’AECC i l’Ajuntament d’Altea.

Sobre les activitats organitzades per l’AECC local, Vicenta Zaragozí ha informat que el dia 19 d’octubre tindrà lloc, a les 20 hores, al CEAM, una xerrada sobre estètica oncològica que abordarà la cura de la pell en el tractament oncologic, així com els efectes produïts després de sotmetre’s als diferents tractaments per eradicar la malaltia, com ara quimioteràpia, radioteràpia o tractaments hormonals. La xerrada serà impartida per María Quesada, tècnic especialitzada en estètica oncològica.

Les activitats continuaran el dia 22 d’octubre, amb el tradicional dinar que organitza l’AECC al Chiringuito d’Altea. Com ha informat la seua presidenta, el preu per assistir a aquest dinar són 20 euros, dels quals un percentatge va destinat a l’associació. Així mateix, Vicenta Zaragozí ha volgut agrair la col•laboració de la ciutadania en la compra d’entrades, així com dels comerços que han col•laborat amb diversos donatius. Totes les persones interessades a assistir poden contactar amb qualsevol membre de l’AECC.

El dia 26 d’octubre tindran lloc noves xerrades sobre la malaltia a les 20 hores a CEAM. Pablo Enríquez, president provincial de l’AECC, dissertarà sobre la prevenció del càncer. L’activitat comptarà amb la participació d’una dona que explicarà el seu testimoni després de patir la malaltia. Per la seua banda, Delfín Martínez, vicedegà de l’Il·lustre Col·legi Notarial de València, impartirà una xerrada sobre ”Voluntats anticipades” i ” Testaments vitals, tutelars i d’autoprotecció”. L’entrada a les xerrades és lliure a totes les persones interessades.

Vicenta Zaragozí ha agraït, per endavant, la col•laboració de les alteanes i alteans en aquestes activitats per la lluita contra el càncer. Finalment, Verónica López ha demanat la participació de tota la ciutadania al voltant d’aquestes activitats, ”l’objectiu és visibilitzar i, sobretot, per contribuir a una la lluita activa contra la malaltia i que això puga reportar beneficis a la ciutadania en general i, especialment, a les persones que pateixen la malaltia”.

Pin It on Pinterest