Select Page

L’Ajuntament d’Altea celebrava ahir per la vesprada la sessió plenària ordinària corresponent al mes de setembre. Una sessió en horari vespertí, per afavorir l’assistència de públic a la mateixa, i que, per primera vegada, va comptar amb la participació de la ciutadania que, després de l’activitat de control, van poder formular precs i preguntes.

Entre els punts destacats del plenari es va aprovar, amb els vots a favor de l’equip de govern (Compromís, PSPV-PSOE i Altea amb Trellat) i l’abstenció del PP i CIPAL, declarar disponibles 300.000 euros del Fons de Contingència pressupostat per a previndre una possible sentència condemnatòria definitiva pel Pai del Riu Algar, com assenyalava el regidor d’Hisenda, Pere Lloret, que va exposar el punt.
El propi regidor explicava que ‘’el fons de contingència és una reserva de diners que es fa per a atendre necessitats imprevistes o de les quals no es té certesa quan van a passar’’. Al respecte, en el pressupost del 2016 es va dotar d’un fons de 400.000 euros per a fer front al finançament necessari, en el cas de produir-se la sentència del riu al llarg del any.
Lloret ha indicat que ‘’una vegada passats tres trimestres de l’any sense que la sentència condemnatòria s’haja produït, les tres quartes parts dels diners pressupostats per a un eventual préstec, els 300.000 euros, ja no s’utilitzaran amb eixa finalitat. Per tant, són recursos que poden destinar-se a diversos projectes, tal com l’equip de govern va deixar previst en les bases d’execució dels pressupostos 2016’’.
Així doncs, l’Ajuntament disposarà de 300.000 euros del fons de contingència per realitzar inversions. Estos recursos es destinaran, entre d’altres, a actuacions en infraestructures de millora urbana en la seua major part –com l’enllumenat de l’accés a Altea la Vella-, escometre el Pla de Prevenció d’Incendis des de Medi Ambient, reprendre el programa “Altea Cardioprotegida” per Sanitat i afrontar algunes necessitats en l’àrea d’Esports.

Escoleta infantil
Així mateix, el plenari ha aprovat per unanimitat posar a disposició de Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport el solar i l’edifici de l’escoleta infantil. L’aprovació plenària és el pas previ per tal d’iniciar els tràmits per a la integració de l’Escola Infantil en la Xarxa d’Escoletes Infantils de 1r cicle de la Generalitat.Des de l’equip de govern van manifestar la seua satisfacció per anar donant passes per a què l’escoleta puga posar-se en funcionament amb una gestió pública. Vicenta Pérez ha recordat també el concurs impulsat per la regidoria d’Educació dirigit als escolars dels 5 CEIPS públics d’Altea, amb l’objectiu que siguen els xiquets i xiquetes els que proposen el nom i logo de l’escoleta. 

Consell Local de Comerç i Turisme
Així mateix, el plenari també ha aprovat per unanimitat els nomenaments dels nous membres del Consell Local de Comerç i Turisme. Anna Alvado, regidora de Turisme, ha anunciat que passen a formar part de l’esmentat consell Fina Huertas, ‘’donada la seua trajectòria professional i experiència durant 24 anys en l’àrea de Turisme de l’Ajuntament d’altea’’. La resta de nomenaments del consell corresponen a Hospal, l’Associació Hostalers d’Altea i l’Associació de Veïns del Poble Antic.

Donació obra pictòrica de Juan Navarro Ramón
Finalment, la corporació municipal reunida al ple aprovava per unanimitat acceptar la donació de l’obra pictòrica ‘’Bodegó’’ (1947) del reconegut pintor alteà Juan Navarro Ramón, que els seus hereus han fet a l’Ajuntament d’Altea.
Diego Zaragozí, regidor de Cultura, en nom de tota la corporació municipal, ha agraït públicament a la família del pintor la donació del quadre, valorat en 14.000 euros, i els ha fet arribar ‘’la nostra més sincera consideració per este detall que han demostrat amb tot el poble d’Altea’’. Una obra que passa a formar part de la col·lecció artística i patrimonial de l’Ajuntament. ‘’Hui, novament, estem davant d’una altra prova de generositat amb la donació, per part de la família Navarro Ramón, d’este oli pertanyent a la col·lecció privada dels hereus del pintor’’, assenyalava el regidor.
El regidor ha explicat que s’ha volgut fer aquesta acceptació a través del plenari per fer un agraïment públic a la família i hereus de Navarro Ramón per aquesta donació, realitzada per Javier Barrio Navarro. 
Així mateix, degut a la importància d’aquesta obra, Zaragozí ha anunciat que Romà de la Calle, Catedràtic d’Estètica i Teoria de l’Art de la Universitat de València, assagista i crític d’art, oferirà una conferència a Altea amb motiu de la presentació de l’obra.

Pin It on Pinterest