Select Page

Verónica López, regidor de Benestar Social, ha anunciat que la Diputació d’Alacant ha resolt subvencionar amb 1.834,80 euros el programa d’assessorament jurídic a les dones i parelles en situació crisi i/o de ruptura, per tal de contribuir a la prevenció i eradicació de la violència de gènere.
 
El programa d’assessorament jurídic desenvolupat per l’àrea de Benestar Social i Igualtat de l’Ajuntament d’Altea, té com a objectiu prevenir els maltractaments a dones i les seues filles i fills i, en última instància, donar una atenció integral a les víctimes de la violència de gènere. Aquesta atenció inclou, a més de l’assessorament jurídic, la gestió dels recursos socials especialitzats, així com l’atenció psicològica necessària per a la recuperació de les víctimes de violència de gènere, ”amb l’objectiu final que passen de ser víctimes a ser supervivents” , subratllava López.
 
”La incorporació de la perspectiva de gènere a l’hora de planificar actuacions que tinguen impacte en la població, l’assessorament jurídic a les dones, especialitzat, individualitzat i gratuït, constitueix una gran ajuda per afrontar la presa de decisions en aspectes en què les dones tinguen poca o nul•la informació”, destacava l’edil. Verónica López afegia que ”es fa més necessari encara, si la dona està travessant una situació de ruptura de parella, apareixent problemàtiques en què estan involucrades persones de la unitat de convivència o família, o és assetjada i violentada o es vulneren els seus drets per la seua condició de dona. Sent prioritari l’assessorament jurídic a víctimes de violència de gènere. Des del 2001, aquesta administració compta amb el servei d’assessorament jurídic que, al costat de l’atenció psicològica a dones en situació de crisi per conflictes amb les seues parelles i/o dones víctimes de violència de gènere, contribueix a la prevenció i eradicació de la violència de gènere”.
 
Així mateix, l’edil ha fet balanç del servei d’assessoria jurídica i informava que, en el que va d’any 2016, fins al 30 de setembre, s’han atès un total de 89 persones, 85 dones i 4 homes.
 
Al programa s’hi accedeix mitjançant el sistema de cita prèvia després de ser derivat per tècnics de l’equip base, l’atenció es realitza a les dependències del Centre Social.

Pin It on Pinterest