Select Page

Després de la millora mediambiental de la façana costanera del nucli urbà d’Altea, que ha donat lloc a una nova platja, calia denominar este nou espai de la nostra localitat.

Una setmana abans de la inauguració, des de l’Ajuntament d’Altea, es posava en marxa una enquesta online, a través del web municipal, per donar nom a esta nova platja urbana amb l’objectiu que tots els veïns del municipi pogueren participar d’este esdeveniment tan assenyalat i triaren la denominació que consideraren més idònia. L’enquesta constava de cinc propostes basades en noms històrics relacionats amb esta zona costera del municipi, Clot de Mingot,  La Font de Pesària, Calafat, De l’Astillero i l’Espigó.

Des d’un primer moment la iniciativa va tindre una bona acollida i durant la setmana que ha estat oberta l’enquesta, del 15 al 22 de setembre, s’han registrat un total de 1.986 vots. L’opció que més vots ha aconseguit és L’Espigó, amb 887 vots, Clot de Mingot ha sumat 595 vots, De l’Astillero ha obtingut 248 vots, Calafat 210 i La Font de Pesària 46 vots.

Així doncs, la denominació de la nova platja serà l’Espigó, que fa referència al massís de pedra que es va construir en eixe punt de la costa per a protegir de les corrents d’aigua.

Roque Ferrer, Regidor d’Infraestructures i Platges i Bea González, regidora de Participació Ciutadana, valoren molt positivament la iniciativa posada en marxa i agraeixen la participació dels alteans que han votat en la mateixa.

Des de l’equip de govern s’ha volgut delegar en la ciutadania la denominació de la nova platja urbana amb la col•laboració de les regidories de Participació Ciutadana i Platges, un espai que serà molt freqüentat i gaudit per alteanes i alteans, així com visitants, mereixia que foren els usuaris qui seleccionaren entre les opcions que prèviament es consensuaren amb totes les representacions polítiques de la corporació municipal.

Pin It on Pinterest