Select Page
  • La iniciativa consta de la
    senyalització de cinc rutes que contemplaran senyals específiques tant per al
    caminant com per al cicloturista.
  • L’objectiu és diversificar
    l’oferta turística alteana posant en valor altres recursos culturals,
    mediambientals i patrimonials

L’edil de Turisme, Anna Alvado, ha presentat aquest matí el projecte de senyalització de les partides rurals d’Altea, una iniciativa que compta amb la col•laboració de les regidories de Medi Ambient i Cultura, encapçalades per Beatriu Nomdedeu i Diego Zaragozí, respectivament, i que ha dut a terme l’empresa local, GEA, Gabinet d’Enginyeria Ambiental.

Com ha explicat Alvado, ”a través d’aquest projecte es pretén diversificar l’oferta turística de la nostra ciutat, posant en valor altres recursos culturals, mediambientals i patrimonials. D’altra banda, amb aquesta alternativa d’oci s’aconsegueix desestacionalitzar el període turístic dels mesos d’estiu, un dels objectius d’aquesta regidoria, a més de diversificar el perfil de turista, buscant a persones i col•lectius sensibilitzats amb l’esport, la natura i el medi ambient”.

El projecte consisteix en la senyalització de cinc rutes que contemplaran senyals específiques tant per al caminant com per al cicloturista, el que suposa un recorregut total de 30 quilòmetres. Totes les rutes seran circulars per facilitar el seu recorregut i, a través d’elles, podrem recórrer diversos punts d’interès com les ermites, sèquies, viles, arbres monumentals, ponts, l’antic Camí Reial, arribar a Altea la Vella a través de l’horta, conèixer antics molins d’aigua d’Altea o el traçat de l’antic aqüeducte romà, ha explicat Kiko Jorro, responsable de GEA.

Anna Alvado ha agraït la col•laboració econòmica de l’Agència Valenciana de Turisme i ha informat que, ”l’Ajuntament es beneficia d’una subvenció destinada a la senyalització d’itineraris en zones rurals d’Altea. L’import de la subvenció ascendeix a 7.139,95 euros, que suposa un 34% de la despesa total de la inversió que ascendeix a més de 20.000 euros”. De la resta de la inversió es farà càrrec l’Ajuntament d’Altea.

Les rutes seran de diversos colors per a la seua identificació i disposaran de panells informatius sobre elements arquitectònics o naturals a través del seu traçat. Està previst que els dos panells d’inici de les rutes es situen al riu Algar, un al costat de la Ciutat Esportiva, i un altre a la zona d’inici del nou passeig marítim, al costat de la desembocadura del riu. A més, s’aprofitarà la senyalització actual, que serà restaurada en part, i sobre ella s’ampliarà la informació amb les dades d’interès esmentades per a seguir les rutes. Així mateix, s’editarà un fullet informatiu per indicar les rutes que estarà a disposició dels usuaris a la Tourist Info d’Altea.

En total s’instal•laran 18 faristols xicotets, 5 faristols grans, 2 panells principals, es renovaran 26 plaques d’acer indicatives i 74 xapes per fer el seguiment de les rutes, a més la senyalització estarà acompanyada de dibuixos i recreacions. Un treball de recopilació d’informació i desenvolupament dels continguts que ha comptat amb la col•laboració de l’historiador alteà, Juanvi Martín Devesa i el dissenyador gràfic, Pau Urios.

Tant les regidories de Turisme, com les de Medi Ambient i Cultura desitgen anar ampliant la senyalització de rutes d’interès mediambiental i cultural, no només per als turistes sinó també perquè les persones residents a Altea coneguen i reconeguen la nostra ciutat i el seu entorn.

Pin It on Pinterest