Select Page

La regidora d’Educació i Normalització Lingüística, Vicenta Pérez, ha anunciat una nova edició del programa ”Voluntariat pel valencià” que ha presentat juntament amb Maria Soler, secretària de la Coordinadora per l’Ensenyament en Valencià de la Marina Baixa i tècnica comarcal d’Escola Valenciana.
‘’Voluntariat pel Valencià’’ és un projecte de participació lingüística que té per objectiu posar en contacte voluntaris i aprenents que vulguen destinar una hora a la setmana, durant un mínim de 10 setmanes, a conversar entre ells amb la finalitat d’ajudar als aprenents a llançar-se a parlar valencià; no importa el nivell dels participants. 
La regidora ha assenyalat que ‘’són moltes les persones que desitgen utilitzar el valencià per a comunicar-se, i necessiten situacions reals de la vida per fer-ho. A través d’aquesta iniciativa, a més de facilitar als aprenents un interlocutor per poder conversar en valencià, es vol mostrar que la millor forma d’introduir una llengua com el valencià, és aprendre’l parlant‘’.
Els participants en el projecte tindran al seu abast llibres i material didàctic que es posarà a la seua disposició a la Biblioteca Municipal.
Per la seu banda, Maria Soler, ha explicat que el programa va néixer l’any 2005 i, des d’aleshores, ha posat en contacte gairebé quatre mil parelles de tot el País Valencià. ‘’És un programa dedicat a l’ús oral de la llengua, per això qualsevol persona que parle valencià pot fer de voluntari per a que un aprenent que no coneix la llengua puga assolir un nivell bàsic de valencià oral’’. 
En este sentit, ha indicat Soler que el programa pot ser molt interessant de cara a l’inici del curs escolar ‘’per a mares i pares que no parlen valencià i els seus fills i filles estiguen matriculats en valencià, així com per a estrangers i totes aquelles persones interessades’’. 
Vicenta Pérez ha animat a totes les persones interessades a participar en la iniciativa, ”aquest programa de voluntariat ajuda a superar possibles inseguretats als que entenen el valencià i els falta un poc d’espenta per parlar-lo i als que no el coneixen els possibilita el iniciar-se en ell”.
Més informació i inscripcions: Ajuntament d’Altea, 96 584 13 00 ó a la Biblioteca Municipal, 96 584 28 53
 

Pin It on Pinterest