Select Page

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, ha rebut este matí a la ministra d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Isabel García Tejerina, amb la que ha inaugurat, de forma oficial, la rehabilitació mediambiental de la façana costanera del nucli urbà d’Altea, en la seua part marítima. L’alcalde i la ministra han estat acompanyats pel delegat del Govern en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues; la directora general de Sostenibilitat de la Costa y del Mar, Raquel Orts; el president de la Diputació d’Alacant, César Sánchez i els regidors de la corporació municipal, entre altres autoritats.
Després del descobriment de la placa commemorativa de la inauguració ha tingut lloc el torn d’intervencions. L’alcalde ha destacat que ‘’hui és un dia molt assenyalat per al nostre municipi, després de quasi 40 anys Altea recupera la seua platja urbana. Un entorn litoral al centre del municipi que atorga una nova dimensió a la nostra localitat, fins i tot una nova visió i perspectiva’’.
L’alcalde s’ha referit també al nou espai d’oci del que podran gaudir a partir d’ara tots els alteans i visitants i que ‘’dona solució a la problemàtica mediambiental que suposava l’aigua estancada amb els conseqüents problemes i males olors. Una situació insostenible per a un municipi turístic com el nostre’’. 
La ministra s’ha referit a les obres dutes a terme a la façana costanera d’Altea, que han permès substituir el dic del ‘’charco’’ i les seues esculleres per una platja artificial que realitza funcions de protecció costanera, alhora que genera un nou espai d’oci al front de la costa d’Altea, i que millora les condicions ambientals de la façana marítima del municipi i potència seu sector turístic. I com ha indicat la ministra ‘’es tracta d’una de les obres més importants dels últims quatre anys en matèria de costes en tota la Comunitat Valenciana. Una actuació imprescindible per a un municipi com Altea, on el turisme de mar i platja constitueix el principal sector econòmic’’. 
Així mateix, Jaume Llinares ha mostrat el seu agraïment, en nom de la corporació municipal, i de tot el poble d’Altea, per l’esforç que des del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient s’ha dedicat a este projecte, que compta amb un pressupost de més de 4,6 milions d’euros, per a la rehabilitació mediambiental de la façana costanera del nucli urbà d’Altea, en la part marítima i també en la terrestre, ampliant el passeig marítim fins la desembocadura del riu Algar. Jaume Llinares ha subratllat que esta obra ha sigut des d’un primer moment prioritat de l’equip de govern de l’Ajuntament i ha tingut també paraules d’agraïment per als dos anteriors alcaldes, Miguel Ortiz i Andrés Ripoll, ‘’pel seu esforç i treball per aconseguir esta platja que hui inaugurem’’. 
Finalment, l’alcalde ha avançat la intenció del consistori d’exigir la continuació de les obres de rehabilitació de la façana litoral fins al port, com així estava previst en els anteriors projectes. ‘’Ja hem començat els contactes, ens hem repartit faena i ens hem emplaçat a noves reunions per  seguir treballant amb el Ministeri per tal de dissenyar un nou projecte que done continuïtat al que hui inaugurem’’. ‘’Hem d’aconseguir desplaçar l’actual aparcament i destinar eixe espai a zona verda, hem d’aconseguir acabar el passeig i que siga per als vianants des del port fins el riu, amb la conseqüent millora que suposaria per a Altea comptar amb un passeig continu. I en això seguim treballant ara per tal d’aconseguir la conservació i protecció del nostre litoral’’, concloïa l’alcalde.

Pin It on Pinterest