Select Page

La sessió plenària de l’Ajuntament d’Altea celebrada hui en el Centre Social d’Altea va acordar, amb els vots a favor de Compromis, PSOE, Altea amb Trellat, l’abstenció de Cipal i els vots en contra del PP, iniciar accions legals per a dirimir responsabilitats per les possibles irregularitats en la licitació i els sobrecostos del Palau dels Esports d’Altea. Aquesta denúncia suposa posar en mans de la fiscalia i de la Sindicatura de Comptes totes les dades sobre la construcció del recinte esportiu, que va ser inaugurat el 28 de febrer de 2007 en un temps rècord.

Segons la tesi defensada per l’equip de govern durant el debat en el plenari, la licitació, la seua adjudicació, construcció i sobrecost final de l’obra no són sinó un cúmul de despropòsits. Segons l’avantprojecte de la construcció del Palau, que va ser aprovat per junta de govern al juliol de 2006, el pressupost de l’obra era de 4.635.516,60 €, i qualsevol oferta que es realitzara en concurs públic deuria haver assumit una oferta a la baixa, o com a màxim, igualar el pressupost de l’avantprojecte inicial. No ser així, i l’oferta presentada per la UTE SAV-Viala-Valfrica, adjudicatària final de les obres, ascendia a 5.196.975,95 €, per la qual cosa tindria que haver sigut rebutjada per vulnerar l’articule 93.2 del Reglament General de la Llei de Contractes de les Administracions Públiques.

Per si açò fóra poc, les obres de construcció del Palau dels Esports van tenir un sobrecost d’1.800.000 €, per diverses modificacions que mai van ser aclarides ni justificades. La reclamació dels interessos de demora amb els quals es va trobar l’actual equip de govern res més arribar al consistori alteà, reclamats per la UTE que va realitzar les obres del Palau i valorats en 1.049.000 €, van portar a l’actual equip de govern a recaptar informació sobre l’assumpte que els havia generat. L’objectiu final de la denúncia, segons l’equip de govern és saber amb exactitud com es va justificar el sobrecost de les obres, on van ser invertits els diners i si van ser ben destinats. Si no és així, a tenor de la denúncia, la intenció és depurar i conèixer totes les conseqüències per a restituir aquestos diners per al patrimoni públic.

Per al Regidor d’Hisenda del Ajuntament d’Altea, Pere Lloret, “aquesta és la història d’un projecte, el del Palau dels Esports, que va eixir a licitació per 4,6 milions d’Euros, que es va adjudicar per un preu superior al licitat, de 5,3 milions d’Euros i pel qual s’ha pagat de manera inexplicable un sobrecost d’1,8 milions d’Euros. Si anem sumant, hem passat dels 4,6 milions inicials de la licitació a 7,1 milions. I, en el pitjor dels casos, pot acabar costant més de vuit milions de prosperar la reclamació d’interessos de demora. Quan aquestes coses passen, els càrrecs públics tenim una obligació ineludible: la de protegir els interessos dels ciutadans i, si escau, lluitar per restituir els perjudicis patits ”. va concloure el regidor d’hisenda.

Pin It on Pinterest