Select Page

La Regidoria de Medi ambient de l’Ajuntament d’Altea ha posat en marxa per als pròxims dies 1 i 2 de setembre, unes jornades de formació ambiental dirigides als voluntaris que participen de l’activitat. La Badia d’Altea posseeix, des de sempre, un elevat valor ambiental, paisatgístic i cultural, tant terrestre com a marí, i forma part des del 2006, del Parc Natural de Serra Gelada. A més, dins del Parc Natural i a tan sols 480 metres de distància de la costa, trobem la illeta de l’Olla.

L’illa de l’Olla sempre ha sigut utilitzada tradicionalment per embarcacions i banyistes, concentrant-se gran quantitat d’usuaris en la zona, sobretot a l’estiu. En contraposició està la protecció de l’ecosistema de la illa amb un gran valor ambiental i amb un entorn marí únic. Per tot açò s’han posat en marxa aquestes jornades, per a poder sensibilitzar als usuaris, dins de la gestió pública de l’entorn, i informar del valor ambiental de la zona.

Les jornades es dividiran en dos dies i seran impartides per la biòloga marina, Rebeca Velasco. El dijous 1 de setembre, la part teòrica tindrà lloc en el Centre Juvenil d’Altea en la Ciutat Esportiva, de 18 a 21 hores, i es destinarà a donar a conèixer als voluntaris aspectes de la badia d’Altea, com els seus boscos submarins i descobrint la seua biodiversitat marina. A més es tractaran temes com l’ús recreatiu d’aquest espai natural, així com la conservació del medi ambient a l’entorn de la illa de l’Olla.

La jornada del divendres 2 de setembre serà una sessió pràctica amb eixida en caiac des del port de Portosenso a les 9 del matí cap a la illa de l’Olla. Es realitzarà una ruta guiada de snorkel i labors de neteja i informació als usuaris i banyistes.

Les jornades són totalment gratuïtes i compten amb la col•laboració de la Creu Roja Espanyola i Portosenso. Per a més informació i inscripcions, cal posar-se en contacte amb l’Assemblea local de la Creu Roja al telèfon 96 584 31 83 o a través del correu electrònic imr.alicante@cruzroja.es

Pin It on Pinterest