Select Page
  • L’arquitecte alteà Vicente Sellés ha realitzat
    el cartell del Crist del Sagrari, mentre el polifacètic artista fester Paco
    Such, ha sigut el creador del cartell de les festes de Moros i Cristians.

La plaça de l’Aigua va acollir un any més la presentació dels cartells que publicitarán les festes patronals i de Moros i Cristians d’Altea enguany, i que centraran els seus actes més importants en el cap de setmana que coincideix amb el quart diumenge del mes de setembre. Amb la presència dels clavaris, clavaris d’honor, mayorals del Crist, reines, dames, càrrecs festers, representants de l’Associació Sant Blai i autoritats, es van destapar els dos cartells de les festes 2016.

L’arquitecte alteà, Vicente Sellés, ha sigut l’encarregat de realitzar el cartell del Crist del Sagrari, en el qual li ha donat el protagonisme al propi crist que presideix l’església parroquial d’Altea. Sota una visió arquitectònica apareix la capella del sagrari del temple centenari alteà, en blanc i negre amb línies ben definides, mentre que el crist centra tot el pes del cartell en color.

Per la seua banda, el polifacètic artista alteà Paco Such, que va ser Rei Cristià en 2007, ha sigut l’encarregat de crear el cartell que publicite les festes de moros i cristians. Utilitzant diverses tècniques de pintura com el llapis, textures de pigments de terra, resines i carbó, el cartell està protagonitzat per un ceptre en el qual llueix una creu de fusta, com a símbol cristià, i en ferro una banya de bou, que representa a les hosts mores, i que té el seu clar significat en un fragment de l’ambaixada cristiana del dilluns de festes.

El Clavari del Crist, José María Escribano, i el president de l’Associació Sant Blai, José Alvado, van agrair el treball realitzat pels dos autors dels cartells, als quals van felicitar en públic. Per la seua banda l’Alcalde d’Altea, Jaume Llinares, també va voler sumar-se a les felicitacions, “es tracta de dos alteans de pro, i després de rebre el difícil encàrrec de ser els responsables de definir la imatge de la celebració de les nostres festes, el resultat ha sigut magnífic”. Per a Llinares, “amb aquest acte s’inicia el compte arrere dels dies més esperats per tots els alteans, com són les nostres festes patronals i de moros i cristians. Amb la presentació dels cartells, obra de Vicente Sellés i Paco Such, la imatge que transmetrà Altea serà la de la seua màxima expressió com a poble, com són les seues festes”, va destacar el primer edil.

Pin It on Pinterest