Select Page

L’Ajuntament d’Altea ha rebut una subvenció de 240.000 per part de la Diputació d’Alacant de la qual es beneficiaran  diverses àrees municipals, com ara Infraestructures, Medi Ambient i Cultura, fruit del consens de l’equip de govern per abordar les actuacions de millora que necessita la nostra localitat.

Com ha indicat el regidor d’Infraestructures, Roque Ferrer, ‘’una part de la subvenció, concretament, 147.999 euros, anirà destinada a la millora de la mobilitat dels vianants dels carrers Metge Adolfo Quiles, Carreró de la Barra, Gabriel Miró i Carreró de l’Escollera”. Les actuacions que es portaran a terme amb la dotació de la subvenció serà l’ampliació de voreres d’estos carrers per millorar les condicions del trànsit de vianants, habilitant uns itineraris segurs i accessibles entre la façana marítima amb el nucli urbà, l’asfaltat de les calçades, la millorà d’enllumenat dels carrerons que a dia de hui no disposen de faroles.

‘’Actualment, explicava Ferrer, estos viaris perpendiculars a la línea de la costa presenten voreres de capacitat insuficient per a la circulació de qualsevol transeünt, amb amplades inferiors als mínims marcats per la normativa d’accessibilitat o discontinuïtats que provoquen que el vianant, impossibilitat per transitar per voreres flanquejades per aparcaments, circule per la calçada, amb el consegüent perill que açò pot comportar, a més a més, la regidoria d’Infraestructures estima prioritari facilitar la connexió de vianants entre la nova platja, que serà un àrea lúdica que congregarà una elevada densitat de població, i el centre urbà, que aglutina a bona part del sector comercial sent este un dels motors econòmics del nostre municipi, a més a més amb esta actuació també es millorarà el transit rodat de la CN-332 degut a l’eliminació del gir a l’esquerra actual a l’eixida del C/ Adolfo Quiles, contribuint a la reducció del col•lapsament d’esta via troncal”.

Per altra banda, es destinarà també una part de l’esmentada subvenció a diverses actuacions de restauració forestal al terme municipal d’Altea. Beatriu Nomdedeu, regidora de Medi Ambiente, ha informat que la quantitat ha invertir ascendeix a 44.735€. Amb aquesta subvenció es millorarà la massa forestal en la Serra de Bernia mitjançant les següents actuacions: reducció de la densitat d’arbrat en zones afectades per incendis, millora paisatgística de la massa forestal reduint la seva vulnerabilitat a les plagues i el risc d’incendi, reducció de fenòmens erosius, control del vessament i increment de la disponibilitat hídrica de l’arbrat mitjançant l’execució de fajinas i tractaments selvícolas paisatgístics.

Les actuacions proposades suposen l’adequació d’una part de les masses forestals de la serra Bèrnia al canvi climàtic i una millor adaptació d’aquestes a situacions de sequera perllongada com l’actual, la qual cosa revertirà en una major sostenibilitat d’aquest excepcional espai natural amb grans valors ecològics i morfològics, que contribueixen a l’existència de nombrosos hàbitats i espècies de flora i fauna.

Finalment, Diego Zaragozí, el regidor de Cultura ha assenyalat que 52.272 euros de la subvenció, aniran destinats a recalçar els fonament de l’antic Grupo Escolar ja que, els tècnics municipals consideraven, era important per a la òptima conservació de l’edifici. ‘’Des de l’equip de govern entenem com a obra prioritària la conservació adequada dels edificis públics i per això s’inclou aquesta obra entre les que hem sol•licitat, i que la Diputació ens ha concedit’’.

Per últim, l’Alcalde d’Altea, Jaume Llinares, ha expressat la seua satisfacció perquè els tres projectes presentats hagen sigut aprovats per la Diputació: “amb la situació econòmica heretada, es fa essencial aconseguir finançament supramunicipal per poder realitzar inversions en la millora del nostre poble i, a dia de hui, la Diputació és de les poques administracions que té esta capacitat econòmica. Algunes d’estes actuacions seran més visibles que altres però totes són absolutament necessàries i naixen del consens de tots els regidors i regidores de l’equip de govern, amb el clar objectiu de millorar la qualitat de vida dels alteans i alteanes”.

Pin It on Pinterest