Select Page
  • El pirotècnic Ricardo Caballer va disparar un Castell composat per 1.260 kilos de massa explosiva i 3.931 carcasses que van il·luminar la badia de l’Olla d’Altea durant 23 minuts ininterromputs

 

  • L’Ajuntament d’Altea retransmet en directe, per primera vegada, el Castell de l’Olla a través del canal municipal de YouTube

El Castell de l’Olla celebrava anit la seua edició número 30, un aniversari molt especial que venia precedit per l’auspici d’Unesco/Mediterráneo, i que va estar a càrrec de l’empresa Ricasa, de Ricardo Caballer.
A les dotze en punt de la nit començava l’espectacle pirotècnic, que va ser seguit per prop de 50.000 persones, en el qual es van disparar 1.260 quilos de pólvora, durant 23 minuts, des de 8 punts de foc distints situats mitjançant plataformes en la mar (5 plataformes fondejades a 150 metres de la vora i 3 plataformes més xicotetes a 70 metres de la vora de la platja de ld’Altea, entre d’altres.
L’acte, organitzat per la Confraria del Castell de l’Olla, ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Altea, l’Agència Valenciana de Turisme (Generalitat Valenciana), el Patronat de Turisme Costa Blanca (Diputació d’Alacant), Rover Alcisa, Caixaltea, Gas Natural i Unesco/Mediterráneo.
Després de l’espectacle de focs d’artifici, l’Alcalde d’Altea, Jaume Llinares, felicitava a Ricardo Caballer, recentment guardonat amb el premi al millor pirotècnic al festival de focs d’artifici de Mont-Real (Canadà), ‘’pel magnífic Castell disparat amb motiu del 30 aniversari, amb elements innovadors en formes i colors i que, com cabia esperar, ha satisfet les expectatives d’esta edició tan especial’’. L’alcalde també va assenyalar que ‘’entre tots, administracions i empreses privades, tenim el repte de seguir fent créixer este projecte, un espectacle que combina l’essència de la Mediterrània, foc, llum i aigua en el millor marc possible, l’Olla d’Altea’’.
El primer regidor de l’Ajuntament d’Altea destacava la vessant cultural del Castell, ‘’un espectacle genuí que ha assolit un posicionament indiscutible en l’oferta turística no solament local, sinó de país i també se’l reconeix a nivell internacional. Els 30 anys han estat auspiciats per UNESCO / Mediterráneo i esta vessant cultural també es vorà reforçada en la implantació de la Càtedra Enric Valor de la Universitat d’Alacant a la seu de Villa Gadea.  L’emplaçament idoni per desenvolupar activitats culturals’’
Així mateix, Jaume Llinares va dirigir paraules d’agraïment a la Confraria del Castell de l’Olla, ‘’pel seu treball i constància en la consolidació d’este esdeveniment únic a la Mediterrània’’.
Retransmissió en directe
L’Ajuntament d’Altea va retransmetre en directe, per primera vegada, el Castell de l’Olla a través del canal municipal de YouTube.  La iniciativa de la regidoria de Mitjans de Comunicació i Noves Tecnologies va suposar tot un èxit d’audiència amb més de 300 espectadors simultanis i més de 1.000 reproduccions.
Castell Solidari
Per segon any consecutiu, i a instàncies de l’actual equip de govern, la Confraria del Castell de l’Olla ha seguit la iniciativa del Castell solidari,  i ajudarà enguany a l’Associació Integra Marina Baixa, l’Associació de Pares i Mares de persones amb TEA, TGD i altres necessitats Especials. L’ajuda consistirà en la dotació d’unes de les seues aules amb elements de psicomotricitat. Integra, associació sense ànim de lucre, compta amb seu a Altea i Polop de la Marina.

Pin It on Pinterest