Select Page

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, i el president de la Confraria del Castell de L’Olla, José Pérez ‘’Picarraco’’, han signat este matí el conveni de col•laboració subscrit entre el Consistori i la citada confraria per tal de donar suport econòmic a aquest esdeveniment pirotècnic que tindrà lloc el pròxim 13 d’agost. Han acompanyat a l’alcalde i al president de la confraria, la regidora de Turisme, Anna Alvado, i un representant de la confraria, Antonio Berenguer.

Coincidint amb el trenta aniversari de l’esdeveniment l’Ajuntament d’Altea destinarà 30.000 euros per a la realització del Castell. L’alcalde ha remarcat la gran repercussió i atractiu turístic que el Castell implica per a la nostra localitat a nivell cultural, festiu i turístic. Així mateix ha destacat la qualitat reconeguda internacionalment d’un esdeveniment únic de focs d’artifici que es llença íntegrament des de la mar i que cada any presencien més de 40.000 persones .

Jaume Llinares també ha fet referència a l’esforç complementari que es realitzat en seguretat on estan implicats els cossos i forces de seguretat de l’Estat i la Comunitat Valenciana. ‘’El Castell genera un gran desplegament en infraestructures, i per part de l’Ajuntament no escatimarem en esforços perquè l’esdeveniment siga un èxit’’.

Finalment l’alcalde afirmava que ‘’la intenció de l’Ajuntament d’Altea és que cada any seguisca sent un referent i donar-li l’estabilitat i garanties que un esdeveniment d’aquesta envergadura mereix amb l’objectiu de seguir reforçant-lo’’.

El president de la confraria ha agraït el recolzament econòmic de l’Ajuntament, ‘’que sempre està al nostre costat, i enguany, en el trenta aniversari, ha estipulat la quantitat de 30.000 euros, el que suposa un gran esforç per part de l’Ajuntament’’.

Anna Alvado ha recolzat les paraules de l’alcalde de seguir reforçant el Castell. La regidora ha explicat que ‘’fins ara l’Ajuntament havia signat convenis amb la Confraria del Castell de l’Olla per 20.000 euros. No obstant esta quantia sempre es superava, perquè sorgien noves despeses que l’Ajuntament havia d’abonar posteriorment’’. ‘’El que hem volgut fer ara és signar un conveni més d’acord amb la realitat del Castell, 30.000 euros, que cobriran únicament les despeses en pólvora”. La regidora ha recordat l’estalvi de vora 10.000 euros que va suposar per a l’Ajuntament la gestió del 2015 respecte d’anys anteriors. ”A més, ha insistit Alvado, volem donar-li una major transparència a la gestió d’una de les inversions més importants que anualment realitza l’Ajuntament d’Altea i de cara als pressupostos de l’any que ve s’unificaran totes les partides del Castell en una sola’’.

Pin It on Pinterest