Select Page

El passat dia 20 de juliol es van entregar els premis de la Mostra d’Artesania 2016. La millor peça va ser per al joier, José Mataix; el millor estand va ser per a Caporali Ribonetti, joier i el premi entrada directa a la Mostra d’Artesania 2017 també va recaure en Caporali Ribonetti. Este últim premi es designació única i exclusivament dels artesans. És a dir, este col•lectiu vota al que consideren que ha d’entrar directament en la pròxima edició de la Mostra.

El jurat va estar compost pel regidor de Cultura, Diego Zaragozí, que el va presidir, i van actuar com a vocals les regidores Anna Alvado, Vicenta Pérez, Rocío Gómez i Arianna Bürli i de la regidoria de Cultura, Ignacio Beltrán, també com a vocal, i Fernando de Trazegnies va ser el secretari.

La Mostra, que enguany celebra la seua XXXIII edició, es va inaugurar el passat 2 de juliol i romandrà en la plaça de l’Església fins al 4 de setembre. La mostra està formada per 21 parades amb una àmplia varietat d’oficis especialitzats en el tractament artesanal de materials com metalls preciosos, metalls, vidre, fusta, paper, ceràmica, seda, etc. L’horari és de 19:30 a 00:30 hores i com és habitual es complementa amb activitats paral•leles els dimecres com concerts i tallers.

Altea és una referència en l’àmbit de l’artesania nacional, per la qualitat i l’alt nivell de tots els participants, seleccionats per un jurat especialitzat. La majoria dels articles de la Mostra són elaborats a nivell local, son peces creades, dissenyades i elaborades al taller de cada artesà. A més, cal destacar el valor afegit que suposa el que propi artesà estiga present en el seu estand per explicar el procés de creació de la peça.

Pin It on Pinterest