Select Page

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, ha sigut l’amfitrió de la visita que este matí ha realitzat a Altea el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig. Els dos responsables polítics, acompanyats per la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, Mª José Salvador; el director- gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, Ángel García de la Bandera; el director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo Soler; així com per altres representants polítics, alcaldes de la comarca i regidors de l’equip de govern, han inaugurat la millora i modernització del Tram Altea – Calp de la Línia 9 de la Xarxa del Tram d’Alacant.

L’acte començava en la plaça de la Filharmònica, on l’alcalde ha rebut al president, i on han pogut comprovar l’acabat de les obres en esta zona d’Altea que han suposat el cobriment de les vies del tren entre esta plaça i el carrer la Sèquia. L’aspecte de la plaça ha millorat amb l’acabament de pedra del mur que cobreix el túnel. 

L’alcalde ha aprofitat per recordar que hi ha unes millores del projecte, que han suposat un increment de pressupost, i que estan pendents d’executar, al mateix temps que ha demanat la seua finalització el més prompte possible. Jaume Llinares senyalava la importància d’aquesta plaça, ”un enclavament estratègic per a Altea, situada entre el raval mariner i el nucli antic, un indret clau per al futur desenvolupament de la localitat i per al que s’han reunit un sèrie de propostes urbanístiques sorgides del treball ‘Altea Urban Project’ dels estudiants d’Arquitectura de la Universitat d’Alacant’’.

Seguidament ha tingut lloc un acte a la plaça de l’Ajuntament, precedit per la signatura del president al llibre d’honor de la ciutat, on Puig ha avançat que la Generalitat proposarà “un major avanç en el camí del tren fins a Dénia” en els Pressupostos de la Generalitat de 2017. L’alcalde i el president han visitat l’exposició fotogràfica realitzada per Vincent Serrat sobre la cronologia de les obres de millora del trajecte de la línia 9 que separa Altea de Calp instal·lada a la plaça de l’Ajuntament. El cap del Consell ha afirmat que aquesta actuació en el tram Altea-Calp, en la qual s’han invertit al voltant de 9 milions d’euros, i la licitació d’una nova actuació a la zona, valorada en 4 milions, demostren “el compromís de la Generalitat amb les comarques de la Marina Alta i la Marina Baixa”. En paral•lel a aquestos projectes, el president ha insistit que el Consell continuarà defensant “públicament i amb tota la contundència” que el pròxim Govern d’Espanya assumisca la reivindicació del Tren de la Costa. Puig ha assegurat que aquesta infraestructura “té una gran rendibilitat econòmica i social” i que, per tant, “no és un caprici”.

L’alcalde d’Altea ha agraït públicament al president de la Generalitat la seua presència a la nostra localitat. Jaume Llinares ha destacat la importància de la visita del cap del Consell i ha recordat que el Tram és des de fa cent anys l’eix vertebrador de les dues Marines. L’alcalde d’Altea ha manifestat també el seu agraïment a la consellera Mª José Salvador i a Ángel García de la Bandera, ”per com s’ha desenvolupat l’execució de les obres al llarg d’estos mesos, amb un resultat magnífic, que assegura un mitjà de transport públic més segur i còmode per a tots els usuaris”. 

Finalment l’alcalde ha afirmat que ”seguirem treballant per aconseguir l’Altea que tots volem, una Altea que compte amb modernes infraestructures, com ara la del Tram, i per a la qual demandarem les inversions necessàries per seguir sent un referent de qualitat de vida per als alteans i tots els que ens visiten”. 

La jornada concloïa en un trajecte en Tram fins a Calp on el president, l’alcalde i la resta d’autoritats han sigut rebuts per l’alcalde de la localitat i president de la Diputació d’Alacant, César Sánchez.

Pin It on Pinterest