Select Page
  • A petició de l’Ajuntament d’Altea, a través del seu regidora de Medi Ambient, Beatriu Nomdedeu, s’ha elaborat una estratègia per aconseguir millorar l’estat i l’entorn del Pi del Senyoret

La regidoria de Medi Ambient informa que l’equip de Patrimoni Arbori Monumental (CIEF) de la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Julio López, Ricardo Barberá i Xavier Bayarri, han dirigit i coordinat els treballs de recuperació del Pi del Senyoret en la partida Les Quintanes.  

La regidora de Medi Ambient, Beatriu Nomdedeu, ha explicat que les actuacions previstes en l’arbre són la poda de branques seques, la millora de l’entorn i l’adequació del sistema de reg per a evitar l’estrès hídric del pi. ”Un treball que serà molt beneficiós per a l’arbre, per a la seua revitalització, protecció contra el foc i posada en valor”, destacava Nomdedeu. ”És responsabilitat nostra vetllar per la seua supervivència per a que les futures generacions puguen gaudir d’ell”, assegurava la regidora.  

S’ha elaborat una estratègia per aconseguir revitalitzar-lo i posar-lo en valor amb retirada de contenidors, una tanca d’obra i substituir per una palissada de fusta i el que és més important, un nou disseny del reg i desbrossament de l’entorn per evitar possibles incendis.

El Pi del Senyoret, és un arbre majestuós que destaca per l’enorme copa, superior als 28 metres de diàmetre i una alçada major de 23 metres. Està considerat un dels pins pinyoners majors de la província. L’arbre s’utilitzava de punt de referència per als mariners d’alta mar, i està catalogat com a arbre monumental per la Conselleria, d’acord amb la Llei 4/2006, de 19 de maig, de la Generalitat, de Patrimoni Arbori Monumental de la Comunitat.

Pin It on Pinterest