Select Page

El Festival de Cinema de l’Alfàs del Pi comptarà, com a novetat enguany, amb una subseu a Altea en la qual es passarà, els dies 12 i 13 de juliol, el cicle de Curts Valencians, així s’ha anunciat en l’acte de presentació de les activitats paral•leles d’aquesta vint-i-huitena edició del festival.

Jaume Llinares, alcalde d’Altea, assenyalava que “hi ha interessants projectes culturals que es poden vincular i compartir amb altres municipis de la comarca, amb l’objectiu de donar-los més rellevància”. Llinares va destacar la magnitud que ha cobrat el Festival de Cinema de l’Alfàs del Pi al llarg de les seues 28 edicions, “un dels esdeveniments culturals més importants que es realitzen a la província, de gran rellevància a tot l’Estat espanyol”.

L’alcalde d’Alfàs, Vicente Arques, declarava que “aquesta és l’activitat més innovadora que presenta aquest 28 Festival de Cinema, la col•laboració amb el municipi d’Altea, un públic molt fidel pel que fa a nombre d’espectadors”. “Nosaltres ens vam integrar en Les Balconades i ara Altea s’impregna del Festival de Cinema”, va afegir Arques, que va subratllar el compromís de “seguir treballant en la coordinació d’activitats culturals en paral•lel”.

Amb l’obertura d’aquesta subseu del Festival de Cinema de l’Alfàs segueix creixent, apropant el millor cinema fet a Espanya al gran públic. Un certamen que té com a principal missió la promoció dels curtmetratges espanyols i de l’audiovisual realitzat a la Comunitat Valenciana.

L’anunci de l’obertura de la subseu d’Altea va tenir lloc dimarts passat, durant la presentació de la programació d’activitats paral•leles del 28 Festival. Són una desena els esdeveniments que s’incorporen enguany, entre els quals destaca l’exposició de fotografies, cartells i divers material publicitari que el Festival de Cinema ha anat generant al llarg de les seues 28 edicions. Es podrà visitar a la sala d’exposicions de la Casa de Cultura d’Alfàs, del 8 al 17 de juliol. “Es tracta de tot el material que el Festival va cedir a la Universitat d’Alacant per a l’exposició ‘Alicante se rueda’ i que ara volem mostrar a l’Alfàs perquè el públic puga veure com ha anat evolucionant el Festival en aquestos 28 anys” , va explicar Javier Pascual.

Del 3 al 18 de juliol els carrers del nucli antic d’Alfàs es convertiran en una gran sala d’exposicions a l’aire lliure, amb l’arribada d’una nova edició de ‘Balconades de Cine’, amb fotografies de totes les actrius, actors i directors premiats al llarg dels 28 anys de Festival.

Per segon any, el Festival de Cinema inclou entre la seua programació d’actes paral•lels la secció ‘CAL: cine, arte y literatura’, un projecte que té com a principal objectiu emfatitzar la relació entre el setè art, les arts visuals i la literatura a través de la realització de murals de grans dimensions, gràcies a la col•laboració dels artistes Guillermo Cano, Alejandro D. Gavilanes i Malena Davico. “Enguany la pel•lícula seleccionada ha estat El Club de los Poetas Muertos, per tal d’homenatjar al desaparegut actor Robin Williams i també a la poesia universal de Walt Whitman”, va anunciar Pascual.

Com a novetat, el 28 Festival de Cinema inclou una ‘Sesión Teta’. Amb el nom de ‘Bailando la vida juntos’ es presenta aquesta activitat, que inclou la projecció d’una pel•lícula i la realització d’un Flash Mob, mares i nadons units pel porteig al ritme de la música. Es tracta d’una sessió pensada per a mares i pares que dediquen gairebé tot el seu temps a la cura dels seus fills. A la ‘Sesión Teta’ poden gaudir del millor cinema d’estrena amb els seus nadons, en un ambient especial, sense preocupar-se de si els seus fills i filles tenen gana o ploren i amb total llibertat per alçar-se, entrar i eixir de la sala les vegades que consideren necessàries. Serà el dia 14 de juliol, a les 20:00 hores, al Cinema Roma.

Després de l’èxit aconseguit en l’edició de l’any passat, el Festival de Cinema tornarà a ballar a ritme de swing. Per a aquesta ocasió, després de la gala d’inauguració, The Gastby 5 interpretaran clàssics del jazz al més pur estil de Nova Orleans, imprimint ritme a un nodrit grup de més de 40 ballarins arribats des de diferents punts d’Alacant i Múrcia.

Finalment, la programació d’activitats paral•leles del Festival de Cinema també inclou la projecció del documental ‘Albir-el lugar donde vivir y el que visitar’, dijous 30 de juny, i l’estrena del curtmetratge ‘The Velers’, el dia 16 de juliol, en el qual participen tots els alumnes i professors del CEIP Veles e Vents de l’Alfàs.

El Festival de Cinema es celebrarà del 8 al 17 de juliol i comptarà amb les següents seccions: ‘Cine Español’, ‘Versión Original’, ‘Cine Documental’, ‘Dirigen las mujeres’ -una de les novetats d’enguany-, ‘Cine Infantil’, ‘Cine Junto al Mar’, ‘Cortos a Concurso’, ‘Cortos Valencianos’, ‘Cortos Locales’, ‘Cortos InOut’, ‘Cortos Cinergía’. Enguany competeixen en la Secció Oficial un total de 17 curtmetratges, dels 820 presentats. Es projectaran una trentena de pel•lícules i, fora de concurs, més de 30 curts produïts o dirigits per cineastes de la Comunitat Valenciana i la Marina Baixa.

“És la cita cultural més important de l’any i, des del punt de vista turístic, suposa una excel•lent eina de promoció”, va destacar l’alcalde, Vicente Arques. Després de 28 edicions, ha aconseguit reunir al municipi d’Alfàs a reconeguts actors i actrius, directors, productors, tècnics i guionistes del panorama cinematogràfic nacional.

Pin It on Pinterest