Select Page

Dissabte passat la plaça de Carmelina Sánchez Cutillas, davant del Portal Nou, es va omplir de veïns, festers de Sant Joan, actuals i dels últims anys, i les autoritats municipals, amb l’alcalde, Jaume Llinares, al capdavant, per presenciar l’acte de presentació del llibre “Quatre cordes”.

”Quatre cordes” és un llibre de bibliòfil de Lanuza Edicions, del qual només hi ha 24 exemplars en la seua primera edició. Un dels exemplars serà donat a la Biblioteca Municipal perquè estiga a l’abast de tots els alteans.

En l’acte van participar l’escriptor de l’obra, Jesús Navarro; l’escriptor i professor universitari, Joan Borja; autor del pròleg; el cantautor valencià, Lluís Fornés, El Sifoner, autor dels poemes i Josep Joan Lanuza, editor i autor dels nou gravats que acompanyen al text del llibre.

“Quatre cordes” és un homenatge que aprofundeix en la popular festa de Sant Joan, i especialment en el seu símbol per excel•lència, la pujada i ”plantà” de l’Arbret. El text va sorgir fa anys quan Jesús Navarro va escriure una tesi universitària dedicada a la festa de Sant Joan d’Altea, i va aprofundir en els seus símbols i arrels a la Mediterrània i Europa, destacant que la festa és la més antiga d’Altea i està arrelada amb els ritus pagans i religiosos dedicats al solstici d’estiu, a la fecunditat de la terra i de la natura.

En les seues intervencions, molt emotives, els quatre participants en l’obra van remarcar com la festa i l’Arbret formen part de les arrels del poble d’Altea, i van reivindicar que la festa de Sant Joan i l’Arbret siguen declarats Bé de Rellevància Local, per ser la festa més antiga d’Altea i pel seu interès turístic.

L’acte va finalitzar amb la intervenció del cantant local, Batiste Martínez, el Xocolater, que va interpretar una cançó composta per a l’ocasió que porta per títol, “l’Arbret”, el crit de guerra  dels joves que porten i el planten a la Plaça de l’Església al crit de ‘’Aigua i vi’’ “Visca el pa, visca el vi, visca la mare que ens ha parit”.

Pin It on Pinterest