Select Page

El regidor de Festes, Vicent Ripoll, va participar el passat cap de setmana, del 10 al 12 de juny, al IV Congrés Nacional i Internacional de Moros i Cristians organitzat per la UNDEF a la Universitat d’Alacant.

El regidor va estar acompanyat pel president de l’Associació de Moros i Cristians Sant Blai d’Altea, José Alvado i pel representant alteà a l’UNDEF, Pepe Serrat. ‘’L’objectiu del congrés, com ha explicat el regidor, ha sigut obrir la festa a la resta del món i, principalment, donar suport a que esta tradició tan nostra obtinga el reconeixement internacional amb la declaració de Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO’’. L’encontre ha comptat amb la participació de prestigiosos historiadors, antropòlegs i filòlegs de diferents països.

La inauguració oficial va comptar amb la participació de Ximo Puig, president de la Generalitat Valenciana; César Sánchez, president de la Diputació d’Alacant; Manuel Palomar, rector de la Universitat d’Alacant i  Jesús Villar, alcalde de la localitat amfitriona de Sant Vicent del Raspeig. Per la seua banda, Francisco López, president de la Unió Nacional d’Entitats Festeres de Moros i Cristians va assenyalar que el congrés servirà per conèixer i aprofundir en unes celebracions que ja han tingut reconeixements internacionals, que es celebren arreu del món i que, amb la unió de tots, intentaran aconseguir ser declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. 

Pin It on Pinterest