Select Page
  • La làpida va pertànyer a Inés Álvarez, dona del cavaller Rodrigo Alonso del Toral de Lope i va aparèixer per primera vegada soterrada a la vora del riu Torío de Lleó
  • Carmen Amoraga ha agraït la col·laboració entre les institucions en la conservació i protecció del patrimoni cultural

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha assistit a l’extracció d’una lauda sepulcral del segle XV que ha estat trobada en un jardí en una urbanització d’Altea i que serà traslladada al Museu Arqueològic Provincial d’Alacant per a la seua conservació i custòdia fins que es determine el dipòsit definitiu de la peça.

En les obres de millora i ampliació del passeig marítim d’Altea va aparèixer al jardí d’una urbanització, al costat de la piscina, la làpida que va pertànyer a Inés Álvarez, dona del cavaller Rodrigo Alonso del Toral de Lope i que procedeix de la província de Lleó.

La peça assenyalada va ser estudiada en el seu dia pel catedràtic de la Universitat d’Alcalá d’Henares, Carlos Sáez Sánchez, publicant els seus resultats a la revista d’Arxius Lleonesos el 1988. La peça, pel que sembla, es va trobar semisoterrada a la vora del riu Torío al nord de Lleó. Segons les investigacions va poder pertànyer al desaparegut Monestir de Sant Julià i Santa Basilisa en Riuforco, Panteó Reial d’alguns reis de Lleó fins que Alfons V es va dur les tombes a la cripta de Sant Isidor de la Catedral de Lleó.

Carmen Amoraga, que ha estat acompanyada pels regidors de Cultura, Diego Zaragozí; Turisme, Anna Alvado i Seguretat Ciutadana, Vicent Ripoll, ha ressaltat la col·laboració entre institucions en la protecció i conservació del patrimoni cultural destacant que en la recuperació d’aquesta troballa ha col·laborat la Direcció General del Costes i el Museu Arqueològic de Alacant.

“Tots hem d’estar implicats i interessats en tenir cura del nostre patrimoni perquè d’aquesta manera aconseguirem millors resultats i, fins i tot, els ciutadans, que també són grans aliats en les tasques d’identificació de restes del passat”, ha assenyalat la directora general de Cultura i Patrimoni.

La làpida és un bé moble subjecte i protegit per la Llei Patrimoni Històric Espanyol i la Llei Patrimoni Cultural Valencià que serà traslladada al Museu Arqueològic d’Alacant de manera cautelar alhora que s’informa a la Junta de Comunitats de Castella i Lleó per a determinar el dipòsit definitiu de la peça.

Pin It on Pinterest