Select Page
  • L’exposició
    s’ha pogut visitar durant tota la setmana passada en commemoració d’aquesta efemèride que es
    celebrava  passat diumenge,17 d’abril, a
    nivell mundial

La planta baixa de l’Ajuntament d’Altea ha acollit durant la passada setmana una exposició en commemoració del Dia Mundial de la Lluita Camperola que es celebra el 17 d’abril. Els panells exposats parlen de la qualitat dels aliments i del comerç just i han sigut deixats en préstec per la Plataforma per la Sobirania Alimentària d’Alacant que, juntament amb Ecoaltea i el recolzament de l’Ajuntament,  celebraren la mencionada data, amb la projecció al Centre Social del documental “MengemSA”. Aquest documental és un treball audiovisual de 43 minuts de durada que dóna veu a diversos col•lectius i personalitats que treballen des de diferents sectors per l’agricultura ecològica i la sobirania alimentària del País Valencià.

Les idees clau reflectides en els panells són que un aliment de qualitat és produït respectant i conservant els cicles de la natura i evitant el consum d’energies fòssils innecessàries (sense productes químics i sense excessiva mecanització) i, a més,  permet viure dignament a totes les persones que han aportat el seu treball des del camp fins a la taula.  ‘’Per recolzar aquest tipus de producció podem consumir aliments de proximitat i de temporada directament  de les persones que produeixen o a través d’intermediàries amb un fort compromís social de manera que afavorim el manteniment del nostre teixit camperol i ajudem a impulsar la producció agroecològica amb circuits curts de producció i comercialització’’, ha explicat la regidora d’Agricultura, Beatriu Nomdedeu.

Pin It on Pinterest