Select Page
  • L’equip de govern, encapçalat per l’alcalde, manté
    una reunió de treball amb el conseller per tractar diversos temes d’interès per
    a la localitat

Este matí ha visitat la nostra localitat el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, que ha sigut rebut per l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, en les dependències municipals. A l’encontre s’han unit la resta de regidors de l’equip de govern.

Un dels temes centrals de la reunió ha estat la presentació del programa ‘’Avalem Joves’’ per part del conseller. Així mateix també s’han tractat temes d’interès per a Altea com la diversificació del sector productiu i com impulsar l’industria local en sectors com la tecnologia, els serveis o l’agricultura i la possibilitat que Altea s’adherisca a les ajudes i subvencions de la Conselleria.

Respecte a ‘’Avalem Joves’’, l’alcalde l’ha definit com ‘’un projecte molt ambiciós i important pel foment de l’ocupació i l’economia del nostre país, tant pels seus objectius com per la inversió econòmica i que esperem que molts joves d’Altea puguen beneficiar-se d’ell’’.

El conseller ha definit el projecte ‘’Avalem Joves’’, com un ‘’pla de xoc necessari perquè estem al voltant del 50% de l’atur jove’’. Segons Climent  ‘’és el projecte més participat de la Generalitat Valenciana en tota la seua història, en el qual han pres part tots els agents socials, econòmics i educatius -sindicats, el sector empresarial, l’IVAJ, l’IVACE, l’Agència Valenciana de Turisme, altres conselleries, cooperatives i ong, entre d’altres…- I ara cal involucrar als ajuntaments en la seua execució, així com als sindicats i l’empresariat’’.

‘’Avalem Joves’’, que compta amb un pressupost de 205 milions d’euros per al període 2016-2020, és un projecte integral que es desenvoluparà en diferents vesants, en formació i també en la contractació i la inserció laboral mitjançant ajudes econòmiques de l’administració i les empreses. ‘’A més, ho farem de manera singular, on s’orientarà cada jove segons itineraris personalitzats adaptats a les necessitats i característiques formatives individuals’’, explicava Climent. Per a 2016 ja estan pressupostats 46,5 milions d’euros a finals d’abril i principi de maig per posar en marxa estre projecte.

A més el conseller ha avançat altres projectes que s’engegaran des de la Generalitat pel foment de l’economia com ‘’Avalem Experiència’’ per facilitar l’ocupació dels aturats de llarga duració; ‘’Avalem Territori’’, amb el qual es singualitzaran les problemàtiques de cada comarca i ‘’Avalem Emprenedoria’’ básic per a crear nous empresaris que generen economia. Tots ells en la línea del canvi de model productiu que està portant a terme la Generalitat ‘’cap a una economia real i productiva, i fugint de l’economia especulativa que ens ha dut on estem ara’’ en paraules de Climent. El conseller afegia, ‘’són projectes molt arrelats al territori perquè des del territori siguem capaços de vertebrar el país en el que vivim’’, concloïa el conseller.

Finalment, l’alcalde ha agraït la presència del conseller en Altea i ha manifestat l’interès de l’Ajuntament de seguir col•laborant estretament amb la seua conselleria.

Pin It on Pinterest