Select Page

Davant la nota de premsa que ha emès el Partit Popular, on acusa l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, de fragmentar un contracte en diferents contractes menors, des de l’equip de govern han explicat el procediment que s’ha seguit per a realitzar la contractació dels serveis de manteniment de la climatització d’edificis municipals, manteniment del grup de pressió i BIE del Palau dels Esports, manteniment de la instal·lació de l’aigua calenta sanitària i calderes dels edificis municipals i manteniment de climatització dels centres de salut. 

El procés ha sigut dut a terme pels tècnics municipals en tot moment, sense que cap d’ells haja advertit de cap irregularitat ja que ha sigut impecable des de tots els punts de vista perquè es tracta de serveis diferents que no tenen per què ser adjudicats en un contracte global, de fet els diferents contractes es paguen de partides pressupostàries distintes com venia fent-se en la legislatura passada. A més, el regidor d’Infraestructures, Roque Ferrer, a qui Barber acusa d’adjudicar un dels contractes a un familiar, va signar una moció d’abstenció en este expedient, en el qual no ha tingut cap capacitat de decisió perquè, afortunadament, la llei no és discriminatòria com el PP i permet contractar a qualsevol empresa sempre i quan es garantisca la independència de les persones que hi intervenen.

Per a l’alcalde d’Altea, l’única explicació que cap per a esta crítica de Barber és que en el PP no entenen que des de l’Ajuntament s’intente que treballe el major nombre d’empreses possible per a crear competència entre elles i que l’oferta siga el més barata possible oferint el mateix servei.  D’eixa manera, els veïns d’Altea aconsegueixen més servei pagant els mateixos impostos. De fet, els contractes corresponents a estos serveis que es van fer l’any passat quan governava el PP es van adjudicar a dit, sense cap tipus de procediment que assegurara la lliure competència i concurrència. “En este poble estàvem massa acostumats a què sempre treballaren els mateixos. Tenim casos d’autèntic monopoli de certes empreses i tenim clar que això s’ha d’acabar i per això s’obri el procés”.

“El fet greu és que el PP adjudicava directament tots estos contractes a dit sempre a una mateixa empresa”, segons explica Llinares. Ben al contrari, “la nostra intenció és sempre que totes les empreses que estiguen interessades puguen optar a les adjudicacions dels diferents serveis”. A més, cal  remarcar que això ha suposat un estalvi de 6.131,70 euros, ja que el 2015 es van adjudicar a tots estos serveis a una sola empresa per un import de 29.400 euros, mentre enguany ha sigut de 23.268,30 euros i han treballat tres empreses diferents.

“El PP està pegant pals de cec, intentant desviar l’atenció de la seua mala gestió, la que ha causat un deute de vora 40 milions d’euros a l’Ajuntament d’Altea. Nosaltres estem fent-li front a eixa herència, impulsant processos com este, en què l’estalvi per al poble d’Altea serà d’un 21% respecte de l’any passat.”

En els següents enllaços pots trobar els diferents decrets als que es fa referència a la nota: 

Pin It on Pinterest