Select Page

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, en nom de l’Ajuntament d’Altea, ha lamentat la pèrdua de l’artista alteà, Batiste San Rok, que ens deixava passat diumenge. L’alcalde d’Altea, trasllada el condol a la seua família i amics, per la mort ‘’d’un dels pintors més destacats i reconeguts d’Altea’’, com l’ha definit l’alcalde.

Jaume Llinares ha destacat la important trajectòria pictòrica de San Rok, com així signava, i que feia referència al seu origen en la partida de Sant Roc d’Altea. L’artista alteà va saber captar l’essència de l’entorn mediterrani que l’envoltava amb mestria, tècnica depurada i uns grans coneixements de l’ús del color, que recorda a les tècniques impressionistes. Al respecte, l’alcalde d’Altea ha recordat una anècdota que reflexa el geni de San Rok, ‘’l’any 1982 va passar uns dies a Altea Rafael Alberti, ell sabia que ens agradava l’art i a punt de marxar ens va dir «a Altea teniu un Van Gogh i no el sabeu apreciar». Es referia a Batiste”.

Així mateix, l’alcalde ha assenyalat que ‘’des de l’Ajuntament d’Altea realitzarem les accions pertinents per fer l’homenatge i reconeixement institucional que, tant San Rok, com altres artistes locals que ens han deixat, mereixen’’.

Pin It on Pinterest