Select Page

El regidor de Seguretat Ciutadana i Trànsit, Vicent Ripoll, ha presentat els cursos de defensa personal policial que els membres del cos de la Policia Local d’Altea rebran durant el mes de febrer. A la presentació també han assistit el regidor de Joventut i Esports, Pere Barber; el cap de la Policia Local d’Altea, Herminio Navarro i un dels instructors dels cursos, Manuel Navarro.

Com ha explicat el professor del curs, esta activitat formativa està enfocada a la defensa personal policial, tècniques i protocols, en cas d’agressió amb arma blanca, ‘’els policies comptaran amb material didàctic d’última tecnologia, perquè treballarem amb ganivets d’entrenament elèctrics que, en volta de provocar un tall en l’entrenament, provoquen una descàrrega elèctrica, que genera estrés en l’agent, simulant la màxima realitat possible, com podria ser un conflicte o una agressió al carrer; així com roba especial d’entrenament policial d’última generació utilitzada pels cossos d’elit’’. Manuel Navarro ha assenyalat que totes són tècniques adaptades al sistema legal vigent, i que el curs està homologat per l’IVASPE, l’Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències.

‘’L’objectiu prioritari del curs és  defensar la integritat física dels agents i de l’agressor, i transmetre una imatge d’una policia, ferma, efectiva i que, a més, compta amb tècniques controlades que no resulten visualment agressives, amb l’objectiu de millorar el treball dels agents en tècnica i logística’’, ha afegit l’instructor del curs.

Per la seua banda, el regidor de Seguretat Ciutadana i Trànsit, agraïa a l’Escola Manuel Navarro, la seua col•laboració en la formació dels policies locals d’Altea, ‘’perquè una policia ben formada, ben instruïda és una policia més eficaç per a tota la ciutadania del poble d’Altea’’.

Pere Barber, regidor de Joventut i Esports, es sumava als agraïments a l’Escola Manuel Navarro i recordava que ‘’este curs formatiu és part d’un conveni de col•laboració que tenim  amb l’escola, que imparteix també classes per als xiquets els dimarts i dijous, i amb el que també vam acordar realitzar estos cursos per a la Policia Local’’.

Els cursos tindran lloc en les instal•lacions esportives de l’Ajuntament d’Altea, al Centre Cultural Juvenil, els pròxims dies 15, 17, 18 i 19 de febrer, de 9 a 14 hores.

Pin It on Pinterest