Select Page

El govern municipal ha detectat un ús fraudulent en els regals que pertanyien al patrimoni municipal i que el PP regalava com a partit. Una actuació que és intolerable i que denúncia l’actual equip de govern, exigint que retornen al patrimoni de tots els alteans i alteanes estos regals que feien com a partit polític.

En març de 2007, poc abans que el PP perdera el govern municipal, l’Ajuntament d’Altea va adquirir 155 gravats de l’artista Eberhard Schlotter destinats a regals institucionals de protocol per a utilitzar en ocasions senyalades, com visites d’autoritats o regals a càrrecs representatius, amb un cost de 250 euros per gravat, rebaixat a 125 euros, al ser una compra nombrosa; resultant un cost total per a l’Ajuntament de 19.375 euros. Cal assenyalar que el valor de cotització d’estes obres al mercat és molt superior. Estos gravats, com a patrimoni municipal, haurien d’haver estat controlats i registrats en un llistat municipal.

L’any 2015, quan arriba al govern d’Altea la nova corporació, detecta que hi ha un desfase aproximat de 60 gravats que no estan controlats. És a dir, que han desaparegut i no estan registrats en el llistat de regals de protocol entregats. I això sols comptant els gravats d’Schlotter, perquè també s’havien fet adquisicions d’altres artistes.

El dia 25 de setembre de 2015, es va realitzar, en el despatx d’alcaldia, un acte protocol•lari d’intercanvi de regals entre la comissió del Crist d’Altea 2015 i l’Ajuntament d’Altea en representació de tota la corporació. En aquest acte el PP es va voler sumar fent els seus propis regals com a grup polític. La sorpresa majúscula va ser que el PP va regalar en eixe acte tres gravats d’Schlotter de les mateixes sèries que l’Ajuntament havia comprat en 2007.

Després de fer les indagacions pertinents l’actual equip de govern, va concloure que quedava clar que els gravats que havia regalat el PP eren propietat de l’Ajuntament, de tot el poble d’Altea, i en algun moment el PP se’ls havia apropiat.

Donada la gravetat dels fets, es va convocar una junta de portaveus on estaven presents tots els grups polítics i el secretari municipal. En aquesta junta l’equip de govern va demanar explicacions al portaveu del PP sobre el que havia passat i com era que havien regalat obres que no eren de la seua propietat. Òbviament no va poder donar-ne cap. ‘’A pesar de la gravetat dels fets, ha assenyalat l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, vam voler donar-los un temps per poder aclarir-ho’’.

‘’Després d’això, la segona gran sorpresa va ser que reconegueren que al despatx del PP no sols tenien els gravats d’Scholotter, sinó una altra gran quantitat d’obra fins arribar a un total de 186 gravats que, naturalment, ja han tornat a poder de l’Ajuntament’’, explicava Jaume Llinares.

Jaume Llinares concloïa de forma contundent afegint que ‘’des del govern municipal reprovem estes actuacions d’un partit polític que ha fet de l’ajuntament el seu «cortijo» particular. No entenem que es puga fer un ús tan irresponsable dels bens públics i exigim que es recuperen els gravats regalats de manera, com a mínim, improcedent i els retornen als fons municipals. La falta de respecte del PP cap als diners públics és intolerable’’.

Pin It on Pinterest