Select Page
  • La corporació municipal aprova per unanimitat l’adhesió al protocol de pobresa energètica que promou la Generalitat Valenciana

El plenari de l’Ajuntament d’Altea aprovava passat dijous de forma definitiva els pressupostos generals de l’Ajuntament corresponents a l’exercici 2016, una vegada resoltes les al•legacions presentades. L’aprovació definitiva dels pressupostos de 2016 va comptar amb el suport dels partits que conformen l’equip de govern, Altea amb Trellat, Partit Socialista del País Valencià i Compromís, i també amb el vot favorable de CIPAL; i el vot en contra del PP.

Entre els assumptes que van suscitar més debat al voltant de les al•legacions, estan la situació de l’Empresa Pública i el desequilibri econòmic en la concessió del servici d’aigua. Per al regidor d’Hisenda, Pere Lloret, “el Partit Popular, fent seues al•legacions on es reconeix la situació irregular de l’Empresa Pública o els problemes econòmics pendents amb l’empresa concessionària de la gestió de l’aigua, està admetent de manera explícita les deficiències de la seua pròpia gestió”.

En la seua intervenció, el regidor va manifestar “la frustració que provoca tindre que consumir temps i recursos per resoldre situacions que, sense entrar en més valoracions, o bé haurien d’estar tancades, o mai hagueren hagut de succeir. Temps i recursos que, a més de llastrar el govern municipal i, per tant, el funcionament d’Altea, tenen un cost”.

Els pressupostos de 2016, llancen un superàvit de 417.171,18 euros. Els comptes municipals preveuen uns ingressos de 25.829.680,35 euros i unes despeses de 25.412.509,17 euros. En aquest sentit l’equip de govern ha destacat que “estos pressupostos es gestionaran des de  la transparència, la decència i la igualtat d’oportunitats”.
 
Adhesió al protocol de pobresa energètica

Per altra banda, el plenari aprovava per unanimitat de tots els grups polítics adherir-se al protocol de pobresa energètica, una moció presentada per la regidora de Benestar Social, Verónica López, per adherir-se als acords de col•laboració entre la Generalitat i les diverses empreses subministradores d’energia per evitar la suspensió del subministrament energètic en llars en risc d’exclusió social. En aquest sentit l’Ajuntament d’Altea s’uneix als acords de col•laboració que la Conselleria de Vivenda, Obres Publiques i Vertebració del Territori ha subscrit amb les companyies subministradores Iberdrola, Endesa i Gas Natural Fenosa.

Verónica López, regidora de Benestar Social, es mostrava molt satisfeta per la votació majoritària d’esta mesura que té un objectiu social, com evitar la suspensió del subministrament d’electricitat i/o gas natural i, en cas de suspensió d’aquests, a facilitar el seu restabliment; tot això a l’efecte de combatre la pobresa energètica a llars en risc d’exclusió social.

Nomenament del gerent del consorci d’Aigües de la Marina Baixa

Finalment, el plenari també aprovava una moció que el regidor de Cicle Hídric, Roque Ferrer, va consensuar amb tots els grups del plenari, excepte amb Altea amb Trellat que es va abstindre, perquè no es van acceptar totes les emenes que havien presentat al respecte. Esta moció proposa que el gerent del Consorci d’Aigües de la Marina Baixa, siga un professional acreditat amb arrelament en la comarca de la Marina Baixa, amb experiència, coneixements del medi i de la gestió del sistema de l’abastiment i rec en la comarca.

‘’Entenem que el gerent del consorci ha de ser una figura de consens, coneixedor de la situació hídrica de la Marina Baixa, i en eixe sentit l’aprovació d’aquesta moció’’, ha assenyalat Roque Ferrer.

A més la moció també plantejava que es modifique el criteri de repartiment del finançament del Consorci i que es tinguen en compte les reclamacions de les Comunitats de Regants d’Altea. ‘’Respecte a açò estem treballant des de l’equip de govern perquè este repartiment siga el més just possible per a Altea’’, assenyalava el regidor.

Pin It on Pinterest