Select Page

Un 11 de gener de 1617, Jaume de Palafox com a Senyor de la Baronia, atorgava la capitulació de l’establiment general o “Carta Pobla”, constituint-se Altea com a poble.

Des d’eixe mateix moment, Altea va creixer amb el pas d’estos segles fins al que és ara. Per tot això l’Ajuntament d’Altea i esta casa, Ràdio Altea, s’estan bolcant en les celebracions que arribaran amb motiu del 400 aniversari de la firma del document fundacional de la localitat. De moment, celebrarem este 399 aniversari, com es mereix, felicitant a tots els alteans i alteanes per esta data tan especial.

Esta vesprada, a les 19:30 hores, es celebrarà a la Casa de Cultura d’Altea una reunió informativa per intercanviar opinions de cara a la celebració del 4t centenari de la Carta Pobla que es celebrarà just d’ací un any. A la reunió també es desvelarà el logotip guanyador del concurs que va iniciar la regidoria de Cultura, amb Diego Zaragozí al capdavant, i que serà la imatge representativa d’esta efemèride.

D’altra banda, en este mateix acte del dia 11 s’exposaran les conclusions de la reunió oberta celebrada el passat 18 de novembre, en què es van aportar idees per al desenvolupament de la celebració. Este acte estarà obert a tot el públic en general.

Amb estes activitats l’Ajuntament d’Altea continua amb els preparatius per a la celebració del centenari del naixement de la ‘vila nova’ d’Altea que, l’11 de gener del 2017, complirà 400 anys de la firma de la carta de poblament.

Pin It on Pinterest