Select Page

Només arribar al govern, entre altres “projectes estrela”, estava el de la Fundació Villa Gadea XXI, que com tot al que ens té acostumat el PP i en aquest cas també CIPAL, era un altre castell en l’aire.

La citada fundació, al paper, és a dir, en el conveni firmat a què van tindre accés els regidors que en aquell moment estaven en l’oposició (PSOE i Compromís), no es concretava res, sols parlava bàsicament de la cessió de Villa Gadea per a 4 anys prorrogables amb una amortització prevista a 10 anys dels diners que previsiblement anaven a invertir; és a dir, en realitat es tractava d’una concessió irregular a 10 anys (que van voler evitar-se per a decidir qui ho feia directament) encoberta amb formulismes.

L’objectiu de què feien venda era la creació d’un Batxillerat Musical amb el qual, coneixent la història musical i cultural a Altea, era fàcilment il•lusionador i encisador. Tanta lluentor amb tan poca definició, no volem pensar que fet a propòsit per presunts interessos, va cegar als grups de l’oposició que, sense major informació no van fer altra cosa que donar-li suport… altra cosa és quan coneixes els matisos, lliges els informes tècnics i has de valorar si al municipi l’interessa perdre un edifici tan emblemàtic com Villa Gadea per a l’ús i gaudi d’una escola privada on, encara que aquesta siga una organització sense ànim de lucre, cobra una mensualitat difícilment assumible per la majoria dels alteans.

En aquests moments eixe centre d’educació secundària internacional del que parlen al Conveni, té nom i cognoms i està localitzat des de fa temps a unes instal•lacions municipals on han estat pagant un lloguer irrisori, molt subvencionat, fins a aquest darrer trimestre on s’ha aplicat una subvenció més adequada.

La inversió que hi havia prevista per la Fundació no arribava a 300.000 €, lluny del que l’exregidora de CIPAL comenta en les seues declaracions. Tampoc és veritat les raons que ella esgrimeix per a que l’actual govern no li done suport; són més senzilles: La forma en la que s’ha realitzat aquest conveni ens sembla que bordeja la il•legalitat i la raó de ser (el Batxillerat Musical) està agafat en pinces i no veiem que aquest conveni puga afavorir als alteans més que qualsevol altre realitzat amb tantes urgències.

L’equip de govern actual vol estudiar les possibilitats que es poden fer per als edificis municipals d’una forma més pausada, acord amb les lleis i amb mires de beneficiar a quants més alteans.

Pin It on Pinterest