Select Page
  • Els Comptes Municipals preveuen uns ingressos de 25.829.680,35 euros; i unes despeses de 25.412.509,17 euros

El Ple de l’Ajuntament d’Altea ha aprovat aquest matí, amb els vots de Compromís, PSPV-PSOE, Altea amb Trellat i Cipal, i l’únic vot en contra del PP, els Pressupostos Municipals per al pròxim any 2016. Uns comptes que llancen un superàvit de 417.171,18 euros i que preveuen uns ingressos totals de 25.829.680,35 euros i unes despeses de 25.412.509,17 euros.

Tal com ha remarcat el regidor d’Hisenda, Pere Lloret, “apel·lem a la prudència, com un dels principis rectors d’aquests Pressupostos”. Segons ha explicat, “en 2016 afrontarem una situació d’incertesa, provocada per la dificultat de prevenir els temps judicials i que marcaran les possibilitats econòmiques i el ritme de l’equip de govern per a avançar en els nostres projectes de futur”.

Així mateix, Lloret ha al·ludit a dos contenciosos que “deterioraran greument la situació econòmica d’Altea i que succeiran, amb tota probabilitat, en 2016”. Es tracta de l’execució provisional de la sentència del PAI del Riu Algar; i la reclamació d’1.120.000 euros pels interessos d’una altra sentència condemnatòria de l’any 2011, relacionada amb la construcció del Palau dels*Esports.

En aquest sentit, l’edil ha destacat que “la primera, ja esperada, suposarà el reintegrament al promotor dels 6,6 milions d’euros, lliurats en concepte del cànon, per la fallida urbanització; i té el seu reflex pressupostari en la dotació de 630.000 euros per a assumir el pagament de les quotes d’un futur préstec”. “Mentres que la segona, completament inesperada, no està prevista en el Pressupost”, ha assegurat Lloret.

Aquests Comptes per a 2016 compleixen l’objectiu d’Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera. També cal destacar, en referència al deute, que es va a destinar 1,2 milions d’euros per al pagament de préstecs, amb els seus corresponents interessos; i que en 2016 s’acaba el període de carència i tipus d’interès zero, relatius al Pla de Pagament a Proveïdors.

D’altra banda, entre els principals projectes arreplegats en els Pressupostos de 2016 destaca la creació d’una nova línia de prestacions individualitzades per a discapacitats, per import de 5.000 euros; i l’increment de 24.6000 euros en la partida d’ajudes al lloguer d’habitatge, per a garantir l’habitatge habitual a les persones en risc d’exclusió social, entre altres causes, per motiu de desnonament. Respecte al Departament de Recursos Humans, s’implementarà, en un horitzó de dos anys, d’un projecte de reformes organitzatives i de gestió municipal, que progressen en la millora de l’eficiència i en el model de govern obert.

Cal destacar que tots els regidors de l’equip de govern han renunciat a les dietes corresponents a aquest Ple.

En el torn d’intervencions, la portaveu de Compromís, Imma Orozco, ha destacat que aquests Pressupostos estan marcats per “la transparència, la decència i la igualtat d’oportunitats per a reactivar l’ocupació”. Per la seua banda, la portaveu del PSPV-PSOE, Verónica López, ha remarcat que aquests Comptes “són uns Pressupostos seriosos, responsables i veraços”; mentre que la portaveu d’Altea amb Trellat, Beatriu Nomdedéu, ha reiterat que els Pressupostos “aprofundeixen en la transparència i en els espais reals de participació de la ciutadania”.

Pin It on Pinterest