Select Page

 
L’Alcalde d’Altea, Jaume Llinares, i la regidora de Sanitat i Benestar Social, Verónica López, han mantingut aquest matí una reunió de treball amb el nou equip directiu de l’Hospital de la Marina Baixa, encapçalat pel seu gerent, Rosa Louis. El encontre ha servit per a tornar a posar de manifest el compromís de la Conselleria de Sanitat per dur a terme la tan reivindicada ampliació de l’Hospital de la Marina Baixa (La Vila). Una necessitat demandada, tant pel personal mèdic del centre, com per la ciutadania de tota la comarca de la Marina Baixa. Després de la reunió, s’ha realitzat una visita al Centre de Salut d’Altea, per a comprovar l’estat de les seues instal•lacions.

En aquest sentit, l’Alcalde d’Altea ha remarcat que “hem analitzat en profunditat l’estat en què es troben les instal•lacions de l’Hospital de la Marina Baixa; les propostes de millora i de les possibilitats d’ampliació i que aquesta es duga a terme al més prompte possible”. Segons ha explicat Llinares, “serà difícil, per la situació de precarietat en la qual està el nostre sistema sanitari, però l’objectiu és millorar la qualitat de vida integral de tots els pacients que passen per l’Hospital i de tots els veïns de la nostra comarca”. “Estem convençuts que es trobaran recursos, encara que sabem que els Pressupostos estan molt limitats, però confiem que es trobaran aquests recursos”, ha reiterat el Primer Edil.

Per la seua banda, Rosa Louis ha agraït l’acolliment rebut per part de l’equip de govern alteà, “perquè para nosaltres és prioritari l’enfocament soci-sanitari de la nostra sanitat. Creiem que, a part de donar una atenció sanitària completa, hem d’atendre la part social, de manteniment de recursos i de qualitat de vida adequada i volem treballar de la mà amb l’Ajuntament d’Altea per a millorar el servei de tots els alteans i alteanes”.

Respecte a l’ampliació de l’Hospital de la Vila, Louis posat l’accent en el compromís de la Conselleria de Sanitat, assegurant que “és una prioritat de la Conselleria, perquè són conscients que és una prioritat real de tota la Marina Baixa i hi ha un compromís total per dur-ho a terme”. En aquest punt, ha assenyalat que “els professionals de la Conselleria treballaran sobre el treball ja aportat pels professionals de l’Hospital, que van fer un pre-estudi de les seues necessitats” i ha reiterat l’objectiu de “fomentar el treball dels metges d’Atenció Primària i els serveis ambulatoris”.

També ha avançat que hi ha 750.000 euros pressupostats en 2016 per al projecte d’ampliació, i ha aportat detalls d’aquesta ampliació, com l’objectiu de dotar al centre de 30 habitacions més (en principi individuals, però amb l’opció de ser dobles), i de 25 llocs d’hemodiàlisis (enfront dels 8 actuals).

Jornades Treballadors Socials a Altea

D’altra banda, durant la reunió s’ha abordat la celebració dimecres que ve, 16 de desembre, de les segones Jornades de Treball Social Sanitari. Un esdeveniment que ha sigut presentat per la coordinadora dels Treballadors Socials del Departament de Salut de la Marina Baixa, Xelo González, qui ha agraït la col•laboració de l’Ajuntament perquè Altea aculla aquesta trobada. Tal com ha explicat, en aquestes jornades van a participar 180 treballadors socials sanitaris de la Comunitat Valenciana (dels 223 totals) “i l’objectiu d’aquestes trobades és compartir experiències i cercar millorar el nostre treball; perquè no podem veure la malaltia solament com un problema de salut, sense que també cal abordar-la des d’un nivell bio-psico-social”.

Quant a aquesta qüestió, l’Alcalde ha incidit que “es tracta d’unes Jornades organitzades perquè els treballadors socials puguen treballar per a cercar propostes que milloren el nostre sistema sanitari. Solament analitzant els recursos dels quals es disposa i analitzant les problemàtiques, es podran trobar solucions i de jornades com aquestes, ixen les intencions de poder millorar el sistema sanitari. Per tot açò, vull agrair que hagen pensat a Altea per a la celebració d’aquesta trobada i treballar per a la millora de la sanitat”.

Per la seua banda, Verónica López, ha volgut agrair l’elecció d’Altea per a aquestes Jornades i ha posat en alça la labor dels treballadors socials, en assenyalar que “des del seu treball, és molt important la correlació de forces amb els Ajuntaments per a la bona fi de la seua labor, que és la qualitat de vida dels usuaris i usuàries de la sanitat, no solament en aquest àmbit sanitari, sinó en tot l’àrea de Benestar Social”. “És fonamental que els protocols d’actuació de tots els treballadors sanitaris acaben redundant en el benestar dels nostres ciutadans, tant per a mantenir la seua salut, com per a recuperar-la en els casos en els quals ja haja aparegut una malaltia i estic convençuda que aquestes jornades van a anar encaminades en aquest sentit”, ha conclòs l’edil.

Pin It on Pinterest