Select Page

El Palau dels Esports d’Altea ha acollit este matí la ‘Primera Jornada de Convivència Esportiva per la Discapacitat’, organitzada conjuntament per les regidories de Benestar Social i Joventut, per a commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que es celebra el pròxim 3 de desembre. A la jornada, que ha començat a les 10:00 hores i ha finalitzat al voltant de les 13:30 hores, han participat al voltant d’unes 200 persones d’associacions i entitats d’Altea, la comarca i de la província d’Alacant com Creu Roja, Projectes Educatius Altea, Apadis de Villena, els TAPIS d’Altea i d’altres localitats, Integra i el Doble Amor.

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, ha sigut l’encarregat d’inaugurar l’esdeveniment, i ha donat la benvinguda a tots els assistents a esta activitat; tant a les diverses associacions participants, com als voluntaris i col·laboradors. Així mateix, l’alcalde ha assenyalat que la integració de les persones amb discapacitat ‘’és un treball de tota la societat en el seu conjunt, per tal de millorar la qualitat de vida i la consecució de la igualtat d’oportunitats per a les persones amb discapacitat’’.

‘’Altea sempre estarà al costat de les associacions i entitats que treballen per i per a la discapacitat, afirmava l’alcalde, per això hui abanderem aquesta jornada que combina esport i convivència entre les diverses organitzacions que hi participen’’.

Per la seua banda, Verónica López, regidora de Benestar Social i Igualtat, també ha agraït a totes les associacions que s’han sumat a esta jornada, així com a tots els col·laboradors i voluntaris que han dedicat el seu esforç en l’organització de la mateixa.

Segons ha afirmat la regidora de Benestar Social, la integració de les persones amb discapacitat ‘’no és una activitat que haja de quedar-se en un cap de setmana; perquè des de les administracions tenim l’obligació i la responsabilitat de treballar cada dia, per garantir la integració de les persones amb discapacitat’’.

‘’Tenim també l’obligació i el compromís, afegia la regidora, de construir una societat on tots vosaltres estigueu inclosos, una societat que compte amb vosaltres, independentment de la capacitat que cadascú tinga’’.

Verónica López aposta perquè estes jornades, any rere any, servisquen per promoure l’inclusió de la discapaciat en la societat, ‘’una societat on tots contem’’, subratllava López.

Pere Barber, regidor d’Esports, remarcava la importància d’estes jornades ‘’a través de les que volem reivindicar la visibilitat de la discapacitat’’. També han assistit a la jornada la regidora d’Urbanisme, Imma Orozco; la regidora de Medi Ambient, Beatriu Nomdedeu i la regidora de Turisme i Comerç, Anna Alvado.

La jornada ha començat amb una exhibició de gimnàstica rítmica, a la que han seguit una visita a l’exposició de fotos i als stands de les associacions participants. A les 11:00h, ha tingut lloc un partit de boccia, esport específic per a discapacitats, a càrrec de APADIS, en el Palau dels Esports. Les activitats s’han completat amb natació en la piscina coberta, gràcies a la col·laboració de Bolo&Baldomero; equinoterapia amb la col·laboració del Club Hípica Altea; musicoterapia amb la participació de la Societat Musical N3 d’Altea; un circuit de psicomotricitat; pintura amb la col·laboració del pintor alteà Tachi; inflables del Grup Brottons; i jocs valencians populars per a tots els xiquets i xiquetes.

Les jornades s’han clausurat amb l’actuació de la ‘’batukada’’ Jambo i l’entrega d’unes plaques commemoratives a totes les associacions participants per part de l’alcalde, Jaume Llinares; la regidora de Benestar Social, Verónica López; el regidor d’Esports, Pere Barber i la regidora de Medi Ambient, Beatriu Nomdedeu. Seguidament tots els participants han degustat un aperitiu que ha oferit l’Ajuntament d’Altea.

Pin It on Pinterest