Select Page
  • El restaurant alteà ‘’El Cantó del Palasiet‘’ i ‘’El Portón de
    Javier’’, de Segòvia, organitzen aquestes jornades en les quals
    presentaran els seus plats més destacats.

  Dos restaurants de prestigi, ‘’El Portón de Javier’’ en Arugán,
Segòvia, i ‘’El Cantó del Palasiet’’ a Altea presenten, de nou, unes
jornades gastronòmiques amb els millors productes de la cuina segoviana
i alteana en les seues respectives localitats.

El regidor de
Presidència, Jesús Ballester, al costat del restaurador Vicente Orozco,
va presentar les Jornades Gastronòmiques “Campiña Segoviana – Villa
Blanca”, que s’inicien avui i es perllongaran fins al dia 29 de març.

‘’Aquestes jornades uneixen la gastronomia i la promoció turística’’,
explicava Vicente Orozco, propietari del restaurant ‘’El Cantó del Palasiet’’; i recordava que ‘’ja que en les primeres jornades vam tenir
una gran promoció d’Altea i, per açò, de nou tindrem a un gran cuiner
com Javier, que ha sigut un dels meus primers professors de cuina, que
ens portarà plats autòctons de la cuina segoviana”.

El menú
que presenta el restaurant segovià els dies 26, 27, 28 i 29 de març
en ‘’El Cantó del Palasiet’’, començarà amb torreznos de matança
d’aperitiu, per a seguir amb plats de degustació com a escuma de
creïlles amb rovellons, entre cristalls d’orella i morro, cigrons de Valseca guisats de cloïsses i bacallà, garreta de be de llet estofat al
vi negre de Ribera del Duero i per a postres, llesca amb ou amb mousse
de toffee i gelat de canyella. Un menú que Orozco va definir com a
“fusió entre la cuina tradicional segoviana i cuina d’innovació”.

D’altra banda, les jornades també donaran a conèixer la gastronomia alteana a Segòvia, on ‘’El Cantó del Palasiet’’ presentarà els plats
de la cuina alteana i alacantina els dies 16, 17, 18 i 19 d’abril en el
restaurant ‘’El Portón de Javier’’, en la ciutat segoviana de Marugán.

En el menú, a més de l’aperitiu de sobrassada de la
casa amb aroma de moscatell, ‘’El Cantó del Palasiet’’ presentarà cinc
plats tradicionals alteans, on destaca la paella de mussoleta amb
coliflor, o l’arròs melós amb polp i carabassa. “Anem a fer que Altea
es conega a través dels seus plats”, i va recordar que el passat any les
jornades van tenir un notable èxit a Segòvia, amb més de 600 comensals.

Orozco recordava que ‘’va ser tal l’èxit que a la una de la matinada
del dissabte encara estava fent paella de ratlla amb espinacs i alls
tendres”.

El restaurador alteà indicava que ‘’les jornades
serviran per a acostar les dues cultures gastronòmiques’’, i afegia que
‘’el turista que vaja a Segòvia conega la nostra cuina i al revés”.

Així mateix, Orozco va agrair el respatler i el suport rebut per part
de l’Ajuntament d’Altea que ‘’ha ajudat a promocionar aquestes jornades i
a donar-los la major difusió’’.

Per la seua banda, l’edil de
Presidència, Jesús Ballester, va afirmar que ‘’és voluntat de
l’Ajuntament recolzar les iniciatives dels empresaris i emprenedors del
sector turístic a través de l’estratègia en Internet “Visitaltea’’.
L’edil afegia que ‘’sens dubte les jornades que organitza el Palasiet
són un exemple de com emprendre”.

Ballester va valorar molt
positivament el fet de donar a conèixer Altea i la seua gastronomia a
Segòvia, “i segurament molts segovians s’interessaran a conèixer Altea
en degustar els plats del Palasiet”.

‘’Altea compta amb una
variada oferta gastronòmica, explicava l’edil, i ara que s’acosten dates
importants per al sector, com és la Setmana Santa, tindrem una ocupació
del cent per cent, per açò crec que és un moment ideal per a donar a
conèixer la nostra gastronomia”.

Ballester va convidar als alteans a gaudir de les jornades gastronòmiques en ‘’El Cantó del Palasiet’’ i va animar als restauradors a llançar iniciatives com
aquestes Jornades “amb la seguretat que des de l’Ajuntament ‘’rebran tot
el nostre respatler”.

Pin It on Pinterest