Select Page
  • Com a novetat, en aquesta edició, se sumisca a les ermites la parròquia de La nostra Senyora del Consol, amb un concert de la Capella dels Ministrers el dia 29 de març, Domingo de Ramos, a les 18 hores

  • Aquesta activitat atrau a una mitjana de 200 persones a cada concert i és un dels atractius culturals més destacats de la Setmana Santa en Altea

La Ruta de les Ermites 2015, el cicle de concerts de música de cambra que se celebra a Altea des de fa més d’una dècada, s’inicia el dia 28 de març i finalitzarà el dia 4 d’abril.

Marga Riera, edil de Cultura, ha presentat aquesta nova edició de concerts que se celebren en set paratges altenans, en els quals es troben les set ermites de la localitat, cadascuna d’elles dedicada a un sant, Santa Bàrbara, Sant Isidre, Convent de l’Olla, Sant Roc, Sant Antoni, Sant Tomàs i Sant

Lluis ‘’I, com a novetat, se suma enguany a les ermites la parròquia de La nostra Senyora del Consol, amb un concert de la Capella dels Ministrers el dia 29 de març, Domingo de Ramos, a les 18 hores’’, ha explicat Marga Riera. ‘’Sens dubte, aquest concert, indicava Riera, complementa l’activitat del cicle de concerts en un dels espais més emblemàtics d’Altea, com és la parròquia de La nostra Senyora del Consol’’.

Com és habitual el cicle de concerts coincideix amb l’inici de la Setmana Santa. Enguany la Ruta de les Ermites s’inicia el dissabte, dia 28 de març, i es perllonga fins al següent cap de setmana, el dia 4 d’abril, realitzant-se un concert diari.

‘’Per a aquesta setmana de concerts, indicava l’edil, comptem amb un programa variat en estils i agrupacions, que reuneix des de música de cambra amb estils com el clàssic, el romàntic, solistes, música tradicional i música sacra’’.

Segons Riguera “la programació compta amb diversos concerts en els quals col·laboren artistes locals o vinculats al nostre poble, entre ells diverses agrupacions formades per alumnes i professors del Conservatori Municipal Professional d’Altea’’.

La ruta de concerts s’inicia el dia 28 de març, a les 12 hores, en l’ermita de Santa Bàrbara, amb l’actuació del Ensemble de Càmera “Musicaltea”. El diumenge, 29 de març, Domingo de Ramos, la parròquia de La nostra Senyora del Consol acollirà, a les 18 hores, l’actuació de Capella dels Ministrers, que interpretaran ‘’Mare de Deus, cançons d’amor i mort en l’Edat Mitjana’’. El dilluns, dia 30 de març, la ruta musical segueix en l’ermita de Sant Isidre, a les 19 hores, amb un concert de saxofon i piano a càrrec de Tomás Jerez i Jesús Gómez. El dimarts, 31 de març, la cita musical serà en el convent de les Carmelites de l’Olla, amb el concert del cor de la Societat Filharmònica Alteanense, que interpretaran Et Deum de Josef Lammerz. El dimecres, 1 d’abril, a les 19 hores, la ruta es desplaça a l’ermita de Sant Roc, que albergarà l’actuació de Fantasia de Càmera. El dijous, 2 d’abril, Dijous Sant, Musicants actuarà en l’ermita de Sant Antoni a les 19 hores. El divendres, 3 d’abril, Divendres Sant, a les 12 hores tindrà lloc en l’ermita de Sant Tomás l’actuació de Assambra Tradicions amb ‘’la música de la història: Sant Tomàs de Cap Negret’’. Finalitza aquest cicle d’actuacions Eva Fun Jazz en l’ermita de Sant Lluis el dissabte, 4 d’abril, a les 12 hores.

‘’Aquesta activitat, explicava l’edil, que atrau a una mitjana de 200 persones a cada concert, compta amb una gran arrelament en la localitat i voltants i és un dels atractius culturals més destacats durant la setmana santa a Altea’’. ‘’Les actuacions reuneixen en els enclavaments singulars de les ermites, que representen un patrimoni de gran valor històric per a Altea, concerts d’una alta qualitat musical, la qual cosa fa que l’activitat s’haja consolidat com un referent cultural del nostre municipi’’, afegia Riera.

A més, la responsable de Cultura ha explicat que “els concerts en dies laborals tenen lloc a les 19:00 hores i els dies festius a les 12:00 hores; excepte el del diumenge, dia 29 de març, en la parròquia del Console que serà a les 18 hores’’.

L’edil ha agraït a les comissions de festes, a les monges del Convent de l’Olla i al rector Don José Abellán ‘’la seua col·laboració en la preparació dels espais on es realitzen els concerts’’. Així mateix, ha fet extensiu l’agraïment als tècnics municipals que, any rere any, ‘’fan possible que projecte siga un referent que manté viu l’esperit cultural del poble d’Altea’’.

Per a finalitzar Marga Riera ha convidat a alteans i visitants i als amants de la música a assistir als concerts, ‘’on gaudiran de magnífiques actuacions en entorns incomparables com són les ermites d’Altea’’.

Pin It on Pinterest