Select Page

  La Corporació Municipal d’Altea celebrava en el matí d’ahir la sessió plenària ordinària corresponent al mes de febrer, que es va traslladar fins al dia d’ahir.

  L’activitat resolutòria de la mateixa constava de vuit punts entre els quals destacava la revisió del Pla General d’Ordenació Urbana, el PGOU. Amb els vots a favor de PP, CIPAL i PSOE es va aprovar l’obertura d’un període d’exposició pública, informació i al·legacions a la versió preliminar del nou PGOU d’Altea. Tan sols el grup municipal Compromís va votar en contra.

  En el nou PGOU d’Altea només serà urbanitzable el 26% del sòl, a més es desclassificaran més de 7 milions de metres quadrats.

  Un altre dels punts destacables del ple va ser l’aprovació de la incorporació de les depuradores, EDAR, d’Altea a l’Entitat de Sanejament d’Aigües Residuals, el EPSAR, a càrrec del Generalitat Valenciana.

  ‘’Aquesta incorporació, destacava Pedro Barber, edil de Cicle Hídric, suposa diversos aspectes avantatjosos per a Altea, entre els quals destaca, l’econòmic’’. ‘’Les depuradores estaven finançades pels ciutadans, indicava l’edil, que pagaven doblement el cànon de sanejament i la quota de manteniment de les mateixes’’. ‘’En fer-se carregue el EPSAR del finançament de les depuradores, assenyalava Barber, els ciutadans deixaran d’abonar aquesta quota de manteniment que ascendia, aproximadament, a 350.000 euros a l’any. Per tant, açò suposarà un estalvi important per als contribuents’’.

  ‘’Una altra dels avantatges que Altea s’una al consorci d’aigües, indicava l’edil, és que la gestió de les aigües residuals es durà a terme des d’una sola empresa, la qual cosa unificarà les gestions d’anàlisis, parts de treball i gestió mensuals’’.

  L’Entitat de Sanejament d’Aigües Residuals, EPSAR, s’encarrega del control de totes les aigües residuals a la Comunitat Valenciana i compta amb una àmplia experiència tècnica. ‘’Així mateix, l’estar sota el paraigua d’aquesta entitat aporta un plus de gestió mediambiental i de seguretat’’, concloïa l’edil. 

  Pedro Barber, com a edil d’Hisenda, valorava també molt positivament la votació, per unanimitat de tots els grups municipals, de l’aprovació del desistiment del refinançament de l’operació de crèdit.

  Sobre aquest tema, l’edil explicava que ‘’l’Ajuntament refinanció el préstec del pla de proveïdors que es va adjudicar a Caixaltea. Durant aquests tràmits l’Ajuntament va decidir acollir-se a les condicions més favorables que oferia el ministeri sobre el refinançament’’. ‘’Per tant, afegia l’edil, durant l’any 2015 tindrem un interès al zero per cent, la qual cosa suposarà un important benefici per als ciutadans d’Altea ja que haurem de pagar menys interessos’’.

  Així mateix, l’edil agraïa a Caixaltea el suport al consistori en tot moment, així com l’espera durant unes setmanes, en el moment de la presa de decisions, ‘’ja que l’Ajuntament havia de prendre la decisió del que anara més avantatjós per a la ciutadania’’. 

  Sobre el punt presentat per urgència, relatiu a l’aprovació definitiva del pressupost 2015, Barber es va mostrar molt satisfet amb l’aprovació del que va qualificar ‘’és el millor pressupost que podríem haver aprovat’’. 

  L’edil comentava que la votació, que va tirar endavant amb els vots a favor de PP i CIPAL i les abstencions de PSOE i Compromís, ‘’ha seguit la lògica que ja es va mantenir en el ple d’aprovació inicial’’. 

  El pressupost de l’Ajuntament d’Altea per a l’any 2015 dedicarà part de la inversió a la generació d’ocupació, al Pla Director del Comerç, a Benestar Social i a Educació. Sobre aquest tema l’edil afirmava que ‘’aquest és el pressupost que necessita Altea en aquests moments’’.

Pin It on Pinterest