Select Page
  • Les obres, amb un pressupost de 20.000 euros, embelliran aquesta entrada a Altea i al casc antic

 L’edil d’Escena Urbana, Jaime Sellés, ha anunciat que s’estan finalitzant els treballs de construcció d’una rotonda enjardinada en la partida Carbonera, enfront de l’antiga fàbrica de conserves i del magatzem d’Autoservei de la Construcció, que està duent a terme l’Empresa Pública Municipal. Aquesta zona, amb molta circulació de vehicles, és l’entrada a Altea des d’Alacant, una vegada passat el Club de Tennis, si es vol accedir al casc antic.

  ‘’Aquesta zona necessitava un adecentament’’, com ja indicara Jesús Ballester, edil de Presidència, en la seua visita a la zona dies abans d’iniciar-se les obres, ‘’per tractar-se d’un dels accessos principals a Altea i al seu casc antic des d’Alacant’’. Per aquest motiu l’Ajuntament d’Altea, després de diverses reunions mantingudes amb els veïns, ha decidit actuar, construint una rotonda enjardinada que embellirà i ornamentará aquesta entrada al casc antic, un dels principals atractius d’Altea.

  L’actuació de ajardinament en la rotonda, que han comptat amb un pressupost de 20.000 euros, consistirà en la plantació de diverses oliveres de gran grandària, i plantes ornamentals, ‘’que van a millorar sensiblement l’entorn’’, assenyalava Sellés. A peu d’obra l’edil afirmava que “creiem que s’han aconseguit dos objectius, d’una banda, millorar l’estètica de l’entrada d’Altea. I, per una altra, ordenar la zona, ja que al costat de la rotonda es crearà un lloc específic per a col·locar contenidors de recollida de brosses, i de reciclatge de paper, vidre i plàstics’’. ‘’Aquestes actuacions, afegia l’edil, permetran que les naus industrials i els veïns de la zona compten amb el seu punt de reciclatge”.

  Sellés assenyalava que la Carbonera “és un lloc de pas de molts vehicles i amb la construcció d’aquesta rotonda, quedarà millor delimitada la carretera’’. Aquesta actuació també evitarà ‘’l’estacionament de vehicles que romanien en el solar, quasi en situació d’abandó’’, com indicava Ballester, en la primera visita a la zona.

  Està previst que les obres finalitzen en una setmana, aproximadament, ‘’a més la rotonda disposarà de reg per degoteig i d’enllumenat decoratiu, i creiem que el resultat final serà del grat de tots els veïns’’, assenyalava Sellés.

Finalment, Jaime Sellés va avançar que la intenció de l’Ajuntament és seguir millorant la zona, pintant la façana dels magatzems de l’antiga fàbrica de conserves, amb permís dels propietaris. L’edil va indicar que ‘’possiblement es propose oferir la paret per a pintar grafits o murals artístics, com s’està fent en altres façanes abandonades d’Altea, en contraposició als *grafiteros que només signen i sense permís embruten les parets’’.

Pin It on Pinterest