Select Page
  • La ‘’calculadora d’impostos’’, disponible ja en la web municipal, altea.es, situa a Altea com el primer municipi de la Comunitat Valenciana a oferir aquest servei, que se sumisca al compromís de l’Ajuntament per oferir una administració més transparent

 Vicent Sanz, edil de Noves Tecnologies, ha presentat la ‘’calculadora d’impostos’’, una de les novetats que ha implantat l’Ajuntament d’Altea, en el marc de les polítiques de transparència que està aplicant el consistori alteà. D’aquesta manera, Altea se situa com el primer municipi de la Comunitat Valenciana a oferir aquest servei als ciutadans, i un dels primers del país.

  L’edil ha explicat que mitjançant aquesta aplicació, que ja està operativa i disponible a través d’un bàner en la pàgina web municipal, altea.es, ‘’el ciutadà d’Altea coneixerà on s’inverteixen els seus impostos en el pressupost de l’Ajuntament’’. ‘’En aquest cas, les noves tecnologies són una excel·lent eina d’informació per a la ciutadania i per a dotar a l’administració de la màxima transparència’’, assenyalava l’edil.

  ‘’L’aplicació és molt senzilla d’utilitzar i, com el seu nom indica, funciona igual que una calculadora’’, explicava Sanz. Tan sols cal introduir l’import anual del pagament de l’IBI, el de l’aigua, la taxa de brossa i l’import de vehicles de tracció mecànica. A continuació, la calculadora realitza el còmput del total i el ciutadà pot comprovar, de forma desglossada i detallada en tres seccions; aigua, brossa i impostos, la destinació de les seues contribucions a les arques municipals.

  Vicent Sanz ha explicat que ‘’encara que la taxa del servei de l’aigua no és municipal, apareix reflectida en aquesta calculadora perquè té un cànon i uns costos que sí que repercuteixen sobre l’Ajuntament’’. ‘’Creiem que és important que la ciutadania conega que quan està pagant el servei de l’aigua, no solament paga pel consum, sinó per altres serveis com el cost de l’aigua, el cost del clavegueram, la depuració, el cànon de l’Ajuntament, l’amortització de les inversions i els impostos sobre l’aigua’’, indicava l’edil.

  Així mateix, en l’apartat de brossa la calculadora contempla no solament el servei de recollida, sinó també el de tractament i processament dels residus.

  En la següent secció de la calculadora, dedicada als impostos, es detalla el pressupost de l’Ajuntament. ‘’Hem pretès que la presentació d’aquests pressupostos fóra el més clara i senzilla possible, per a facilitar la seua consulta a tots els veïns d’Altea i usuaris de l’aplicació’’, assenyalava Sanz. ‘’D’aquesta forma, el ciutadà coneixerà, a tan sols un colp de ‘clic’ quin quantitat dels seus impostos es destina a Serveis Socials, Policia Local, Urbanisme, Infraestructures, Educació, Cultura, Promoció del Comerç, Turisme, Esports, etc’’.

  La ‘’calculadora d’impostos’’ està dissenyada perquè puga consultar-se també des de qualsevol dispositiu mòbil, telèfons intel·ligents i tablets, sense necessitat de descarregar-se cap aplicació, tan sols accedint a ella a través de l’enllaç disponible en altea.es

  Aquest sistema de càlcul d’impostos al servei de la ciutadania té el seu origen a Estats Units, va ser una promesa electoral del president Barack Obama, perquè tots els nord-americans conegueren en què s’invertien els seus impostos.

Pin It on Pinterest