Select Page
  • La subvenció, que ascendeix a 142.474 euros, anirà destinada a la millora i estalvi energètic de l’edifici del propi Ajuntament, així com de la Casa de Cultura

  • Amb aquesta inversió Altea se situa en el mapa dels municipis que més treballa per l’estalvi energètic i les emissions zero

 L’alcalde d’Altea, Miguel Ortiz, al costat de Jaime Sellés, edil d’Infraestructures, ha anunciat una nova subvenció que ha rebut l’Ajuntament de la localitat, per part de la Diputació Provincial d’Alacant, de 142.474 euros. Aquesta subvenció anirà destinada a la millora i estalvi energètic de l’edifici del propi Ajuntament, així com de la Casa de Cultura.

  Miguel Ortiz ha explicat que ‘’és un projecte que té dues fases definides. En un primer lloc es millorarà el sistema d’il·luminació de tots dos edificis, i es canviarà l’aire condicionat de la Casa de Cultura. I, en segon lloc, aquesta inversió suposarà un important estalvi energètic’’.

  El pressupost de l’obra és de 150.000 euros, dels quals el 95% estan subvencionats per la Diputació Provincial d’Alacant, 142.474 euros, i el 5% restant és a càrrec de l’Ajuntament d’Altea.

  L’alcalde ha agraït el treball que, conjuntament, han dut a terme Jaime Sellés, edil de l’àrea d’Infraestructures i Manuel Pérez Fenoll i Enrique Ponsoda, ‘’com els dos diputats de la comarca que porten directament la nostra interlocució amb la Diputació’’. Miguel Ortiz també ha tingut paraules d’agraïment per a Luisa Pastor, la presidenta de la Diputació Provincial d’Alacant, ‘’per l’interès que té a millorar, amb aquestes noves infraestructures, la qualitat de vida dels tots els*alteans’’.

  Jaime Sellés, ha explicat que ‘’des de l’inici de la legislatura hem estat treballant en l’estalvi energètic, per a disminuir els costos a l’Ajuntament’’. Per a açò es va dur a terme una auditoria de cadascun dels punts de llum de l’Ajuntament d’Altea, ‘’amb la finalitat de conèixer la situació energètica real del consistori’’, indicava Sellés. Després de l’auditoria, l’Ajuntament va decidir adjudicar la gestió del servei de l’enllumenat públic exterior i semafórico a l’empresa Elecnor‘’. ‘’A continuació, informava l’edil, ens estem ocupant de la gestió de l’estalvi de l’enllumenat dels edificis públics, segons l’indicat en l’auditoria’’.

  L’edil ha explicat els detalls de les obres, ‘’que suposaran el canvi de tots els punts de llum de l’interior de l’edifici consistorial i de la Casa de Cultura, on també es va a canviar el sistema de l’aire condicionat’’. El canvi suposarà la substitució dels tubs de llum actuals pel sistema de leds, ‘’que significarà un considerable estalvi econòmic i energètic’’, assenyalava Sellés.

  ‘’Amb aquests canvis no solament aconseguim un major estalvi de cost energètic i en emissions de CO2, gràcies al menor consum. Sinó que també, i molt important per a l’Ajuntament, aconseguim un estalvi en la factura mensual de l’energia’’, explicava Sellés. ‘’Amb tot açò, Altea se situa en el mapa dels municipis que més treballa per l’estalvi energètic i les emissions zero’’.

  Així mateix, Sellés ha destacat que el canvi d’ubicació de la reguarda de la Policia Local d’Altea, de Vila Gadea al casc urbà, ‘’també ha suposat una estalvi important en els costos energètics’’.

Altres projectes a Altea subvencionats per la Diputació d’Alacant

  Per la seua banda, l’alcalde ha recordat altres projectes que s’estan duent a terme a Altea, subvencionats per la Diputació d’Alacant com el projecte del carrer Benidorm, amb el ajardinament i el nou aparcament, com a accés al casc antic, per valor de 60.000 euros, subvencionat íntegrament per la Diputació d’Alacant. Així mateix, la passada setmana es van iniciar les obres de remodelació de l’avinguda Jaume I, per un import de 240.000 euros, que està subvencionada també, al cent per cent, per l’organisme provincial. A més, està en marxa una subvenció de 47.000 euros, per a la millora i seguretat en la zona d’oci i d’esbarjo dels paellers de la Serra de Bèrnia. I s’acaba d’executar en l’accés nord d’Altea, en la carretera nacional, N-332, venint des de l’Olla, tot l’enllumenat públic, per valor de 127.000 euros, aproximadament, subvencionats, en aquest cas, al 95% per la Diputació Provincial d’Alacant.

Pin It on Pinterest