Select Page
  • El dissabte, dia 21, es presenta el cartell anunciador i, per primera vegada en la localitat, es pronunciarà un pregó que anunciarà la Setmana Santa

    Les quatre confraries locals s’han associat amb la finalitat de dur a terme una estreta col·laboració entre totes elles

    S’ha editat un tríptic amb els horaris dels oficis litúrgics que compta amb codi QR que dóna la possibilitat de descarregar-se el programa en valencià i anglés

  Altea inicia els preparatius de la seua Setmana Santa amb diverses novetats. Marga Riera, edil de Festes, acompanyada de José Abellán, rector d’Altea; així com del clavari de les Festes Majors Patronals, Juan Martín Ronda i Juan José Pérez, representant de la Confraria El Sepulcre, presentaven aquesta activitats i les novetats de la Setmana Santa alteana.

  L’edil de Festes, ha anunciat la creació de l’Associació de Confraries d’Altea, que està compostes per les quatre confraries locals, el Sepulcre, La Verge dels Dolors, El Ecce Homo i el Nazareno. Se sumisca a aquesta associació, la Comissió de les Festes Patronals del Santíssim Crist del Sagrari, que també és protagonista de la Setmana Santa alteana. L’edil ha destacat també la col·laboració en diversos actes, com és tradició, del grup teatral Pla i Revés. 

  Juan Martín Ronda, clavari de les Festes Majors Patronals del Santíssim Crist del Sagrari, explicava que ‘’encara que la comissió no és una confraria, participa en els oficis de la Setmana Santa i juntament amb la resta de confraries portem el pes de la part religiosa de la festa’’, d’ací el participar en la recentment creada associació. El clavari va voler agrair la col·laboració de l’Ajuntament, Caixaltea, Gràfiques Gregori, l’Hotel Restaurant Tossal d’Altea i a Zbitt Informàtica; així com a Pla i Revés ‘’per formar part també de la Setmana Santa d’Altea’’.

  Una altra de les novetats destacades de la Setmana Santa d’Altea és que comptarà amb un cartell anunciador, una fotografia cedida per Paco Hortes, que es presentarà dissabte que ve, dia 21 de febrer, a les 18:30 hores en la parròquia de l’Església del Consol. A continuació, tindrà lloc el pregó anuncie de la Setmana Santa, a càrrec de Luis Fuster, que se sumisca a les noves activitats en la Pasqua d’Altea i que és la primera vegada que se celebra en la localitat.

  Per la seua banda, José Abellán, guareix rector d’Altea explicava que després de la seua arribada a Altea, fa quatre mesos, la seua intenció va ser la de reforçar la relació fraterna i social entre les confraries, d’aquesta idea naix la recentment creada associació. ‘’Altea es mereixia aqueix treball en comú que permetrà una millor organització entre totes elles’’.

  ‘’Si la Setmana Santa és important, indicava el rector, és l’expressió de fe de vida en el temple, que es manifesta estèticament en el carrer, cal anunciar-la, aquesta és la raó de pronunciar un pregó, que serà la primera vegada que se celebre a Altea’’.

  A més del cartell, s’ha editat un tríptic, dissenyat per José Miguel Signes, amb els horaris dels oficis litúrgics, tant els que se celebraran en l’església de Sant Francisco com en la del Consol. Al mateix temps, s’anuncien els horaris de la processó, les activitats, entre les quals hi ha diverses novetats, i els dies importants de la Setmana Santa. El tríptic compta amb codi QR que dóna la possibilitat de descarregar-se el programa en valencià i anglès.

Pin It on Pinterest