Select Page
  • Aquesta infraestructura representa la culminació del gasoducte Alacant-Altea

 L’alcalde d’Altea, Miguel Ortiz, rebia ahir al president de la Generalitat, Alberto Fabra i al president de Gas Natural Fenosa, Salvador Gabarró en l’acte d’inauguració de l’arribada del gas a Altea, al que van acudir altres autoritats, entre elles la presidenta de la Diputació Provincial d’Alacant, Luisa Pastor i el Conseller de Economia, Indústria i Comerç, Màxim Buch.

  El president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra; el president de Gas Natural Fenosa, Salvador Gabarró i l’alcalde d’Altea, Miguel Ortiza van obrir, de forma simbòlica, la clau de vàlvula que connectarà la localitat d’Altea a la xarxa de distribució del gas natural. L’arribada del gas a Altea significa la culminació del gasoducte Alacant-Altea, que dóna subministrament a 11 municipis de la Marina Baixa alacantina.

  ‘’Avui és un dia important per a Altea i per als alteans’’, declarava l’alcalde. ‘’Tot el que siga millorar la qualitat de vida dels nostres veïns facilitant-los el dia a dia i dels residents tant en urbanitzacions com en el casc urbà d’Altea, és el motiu del nostre treball, dia a dia, en l’Ajuntament’’.

  L’alcalde va agrair a Alberto Fabra, president de la Generalitat Valenciana i al president nacional de Gas Natural Fenosa, Salvador Gabarró, que hagen volgut presidir, conjuntament, aquest acte ‘’tan molt important per a Altea, no solament perquè és la finalització de l’arribada del gasoducte Alacant Altea; sinó perquè suposa l’inici de la distribució de la gasificació en tot el casc urbà de la nostra localitat, que s’anirà estenent, en els pròxims mesos, a tot el terme municipal’’. Així mateix, l’alcalde també va tenir paraules d’agraïment per a Luisa Pastor, presidenta de la Diputació Provincial d’Alacant i per al conseller Màxim Buch.

  Miguel Ortiz va destacar que rt i va destacar els beneficis que aportarà. “El gas natural contribuirà sens dubte a la millora de la qualitat de vida dels seus ciutadans, així com a la competitivitat industrial i al creixement econòmic, no solament de la comarca, sinó de tota la Comunitat Valenciana”, va destacar.

  Per la seua banda, Alberto Fabra, afirmava que ‘’enguany tots els municipis de més de 10.000 habitants tindran accés al gas natural’’, complint d’aquesta manera un dels objectius de la legislatura.

Durant el passat any, es van construir més de 300 quilòmetres de gasoductes i canals, i es van augmentar els punts de subministrament en més de 28.000. “L’objectiu de la política energètica del Consell és procurar l’accessibilitat de tots els ciutadans i empreses a les xarxes d’energia a preus competitius”, ha apuntat Fabra.

El President va voler subratllar la importància que aquestes infraestructures complisquen “els criteris de respecte al medi ambient, la diversificació energètica i l’aprofitament dels recursos autòctons”; en aquest cas, de tota la Marina Baixa.

Per al President, el progressiu desenvolupament de les xarxes de distribució urbanes a partir d’aquesta infraestructura “generarà durant anys inversió i ocupació en el sector de la construcció i dinamitzarà l’activitat en el sector dels instal·ladors locals”. 

Gasoducte Alacant-Altea: impuls al desenvolupament econòmic

  Gas Natural Cegas ha invertit més de 17 milions d’euros en el gasoducte Alacant-Altea, de 65 quilòmetres de longitud, que està inclòs en el Pla de Gasificació de la Comunitat Valenciana.

  Aquesta instal·lació porta el subministrament energètic a més de 235.000 llars d’11 municipis costaners de la comarca de la Marina Baixa: Alacant, Sant Joan d’Alacant, Mutxamel, El Campello, La Vila Joiosa, Finestrat, Benidorm, L’Alfàs del Pi, La Nucia, Polop i Altea.

  La construcció d’aquest gasoducte suposa dotar a la comarca d’una infraestructura fonamental per al seu desenvolupament econòmic, ja que millora la competitivitat de la seua indústria, molt focalitzada en el sector turístic.

Inversions en la província d’Alacant

  L’esforç inversor en el gasoducte Alacant-Altea demostra la importància estratègica que la província té per a Gas Natural. Gràcies al pla d’expansió de la distribuïdora, en 2014 el gas natural va arribar a dos de les ciutats alacantines més importants que encara no comptaven amb aquesta font d’energia: Benidorm i Torrevella.

  A tancament del passat exercici, Alacant comptava amb una xarxa de distribució de quasi 2.000 quilòmetres, amb prop de 107.500 punts de subministrament de gas. La companyia està present en 38 municipis de la província, la qual cosa suposa una cobertura del 74% de la població.

Creixent presència a la Comunitat Valenciana

  Gas Natural opera des de fa més de 170 anys en la regió, on compta amb prop de 653.200 punts de subministrament en 195 municipis i una xarxa de distribució que supera els 8.000 quilòmetres.

  La companyia ha invertit al voltant de 480 milions d’euros a la Comunitat Valenciana en els últims 10 anys, la qual cosa li situa com un dels mercats prioritaris.

  En els pròxims tres anys Gas Natural té previst arribar el subministrament a 72 nous municipis, la qual cosa permetrà completar la gasificació de totes les poblacions amb més d’1.500 habitatges

Gas natural: sostenibilitat mediambiental i econòmica

  El gas natural és l’energia convencional menys contaminant, contribueix decisivament a reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle i ajuda a millorar l’aire de les àrees urbanes, ja que pràcticament elimina l’emissió de partícules. A més, el gas natural és l’energia més competitiva des del punt de vista econòmic per a les llars i les empreses.

Pin It on Pinterest