Select Page
  • Al mateix temps que s’executen les obres de remodelació s’instal·laran les canonades del Gas Natural.

  Aquesta setmana han donat començament els treballs de remodelació de l’avinguda Jaume I, que suposaran un canvi en la fisonomia de la principal artèria comercial d’Altea. Està previst l’ampliació de les voreres, el canvi de l’asfaltat del vial central i dels aparcaments, noves lluminàries i un nou mobiliari urbà. Totes aquestes actuacions amb la finalitat que el disseny de l’avinguda siga més atractiu comercialment.

‘’Aquests canvis, recordaven els edils de Proximitat de la zona centre, Sebastián Gómez, i l’edil de Seguretat i Tràfic, Jaime Segelles, s’han consensuat amb els veïns i comerciants de la zona, amb els quals s’han mantingut reunions i contactes de forma permanent’’.

  Així mateix, una vegada iniciades les obres, l’Ajuntament vol que els veïns i comerciants tinguen una informació continuada de com es desenvolupen les mateixes, els canvis que es realitzen, i el temps que duraran, per al que s’ha engegat una campanya informativa. Sebastián Gómez assenyalava la importància que ‘’els comerciants i veïns compten amb una informació actualitzada de les obres, perquè aquestes els perjudiquen el mínim possible, ja que durant les obres es van a llevar aparcaments, i es tallarà en alguns moments la circulació”.

  ‘’En aquest sentit, s’ha parlat amb l’empresa que executa les obres, assenyalava Gómez, per a proposar que durant la Setmana Santa es paralitzen les mateixes”.

  En el marc de la campanya informativa, dilluns passat es va enviar una nota informativa, via correu electrònica, i una carta a tots els comerços de l’avinguda perquè estigueren al corrent de quan anaven a començar les obres. També durant aquesta setmana es van a lliurar a tots els comerços uns fullets informatius amb la finalitat de que els distribuïsquen entre els seus clients, ‘i La Plaça. D’aquesta manera, durant el primer mes de les obres es reduiran les tarifes del dia complet, amb una reducció del preu del 50%, el cost del qual assumirà l’Ajuntament.

  Per a Jaime Sellés aquesta mesura és també una forma de ‘’incentivar l’ús dels aparcaments que estan prop del centre d’Altea i són opcions molt vàlides per a comerciants i veïns”.

  En la mateixa línia, i amb l’objectiu de cercar solucions alternatives a l’aparcament, l’Ajuntament, segons informe Segelles “està negociant amb els propietaris de terrenys propers al centre d’Altea, la creació de nous espais públics d’aparcaments gratuïts, que se sumaran als quals es crearan en la zona del casc antic’’. Segons ressaltava Sellés “tots aquests espais poden generar fins a un miler d’estacionaments per a vehicles; pel que cal rebutjar la idea que a Altea no hi ha places d’aparcament, perquè a pocs metres del centre i a escassos minuts caminant existeixen nombroses places per a estacionar”.

Pin It on Pinterest