Select Page

Durant el matí d’ahir va estar reunit el jurat encarregat de seleccionar els stands que participaran en la Mostra d’Artesania 2015. Han sigut 34 les sol·licituds per a poder participar en la XXXIII Mostra d’Artesania d’Altea que és protagonista durant la Setmana Santa, però sobretot en els mesos d’estiu en la Plaça de l’Església d’Altea.

En total seran 20 els llocs triats perquè els artesans seleccionats puguen exposar les seues peces a la venda. Per a Marga Riera, edil de Cultura de l’Ajuntament d’Altea, “no ha sigut res senzill prendre una decisió ja que, un any més, la qualitat de les peces presentades per a la selecció ha sigut molt alta”, destacava l’edil de cultura. El jurat que va estar presidit per Marga Riera va comptar amb Ana Ballenilla, cap del Servei Territorial de Comerç i Consum d’Alacant, representants dels diferents partits polítics amb representació en el Consistori alteano, representants de la Unió d’Artesans d’Altea (UNART) i un artista representatiu de la localitat.

Un any més, el grup de famílies artesanes que més sol·licituds ha cursat han sigut les de bijuteria, joieria, fusta i cuir, encara que el jurat solament ha pogut triar a un màxim de quatre llocs per matèria primera para, d’aquesta forma, comptar amb el màxim d’oficis representats en la Mostra.

Cal recordar que entre els 20 stands que participaran en la Mostra d’Artesania d’Altea, un d’ells tenia garantida la seua presència des de la passada edició. L’artesana Eugenia Boscá va ser la guanyadora del premi al millor stand de 2014, després de la votació realitzada entre els propis artesans de UNART. D’aquesta forma el jurat tan sol ha hagut de triar a 19 participants entre tots les sol·licituds enviades. El llistat definitiu dels artesans seleccionats ja es pot consultar a través de la web municipal Altea.es.

Pin It on Pinterest