Select Page
  • Més de 250 professionals van acostar als centenars de alteans i visitants, que van acudir ahir a l’esplanada del mercat ambulant d’Altea, els recursos per a fer front a les emergències a la Comunitat Valenciana

  L’alcalde d’Altea, Miguel Ortiz, acompanyat pel Conseller de Governació i Justícia, Luis Santamaría, inauguraven en el matí d’ahir la XIV edició de les Jornades de portes obertes d’Emergències i Seguretat Pública. Aquestes jornades, organitzades per la Conselleria de Governació i Justícia amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Altea, es van celebrar en l’aparcament del mercat ambulant municipal d’Altea i en les instal·lacions de la Ciutat Esportiva i van comptar amb la participació de l’administració autonòmica, local i estatal.

  Miguel Ortiz, agraïa públicament al conseller la seua presència a Altea i, el fet que aquesta jornada, ‘’que ha sigut tot un èxit de públic’’, se celebrara en la nostra localitat. Així mateix, agraïa a Santamaría ‘’que haja posat a la disposició de la jornada d’avui tots els mitjans amb els quals explica la Generalitat Valenciana en qüestió de seguretat; així com la seua coordinació amb les diferents institucions públiques, d’àmbit provincial, autonòmic i nacional, perquè aquesta activitat se celebre en el nostre municipi’’.

  ‘’Avui els alteans han pogut comprovar de primera mans els serveis de seguretat que estan a la disposició de la ciutadania per a preveure accidents, així com per a reduir al màxim les seues conseqüències, en el cas de produir-se’’, assenyalava l’alcalde. ‘’Per a nosaltres és fonamental, en un municipi turístic com Altea, que tots els residents que s’han acostat aquest matí a l’activitat hagen comprovat in situ quins són els dispositius i serveis que la Generalitat Valenciana posa a la disposició dels ciutadans en qüestió d’emergències i seguretat’’, afegia l’alcalde.

  El primer edil subratllava ‘’la importància de la seguretat a l’hora de triar una destinació turística. I a Altea, que apostem pel turisme residencial, és molt important donar a conèixer un dels requisits fonamentals que els ciutadans tenen en compte a l’hora de realitzar les seues inversions, com és la seguretat’’.

  Per la seua banda, el conseller Santamaría destacava la col·laboració de l’Ajuntament d’Altea en l’organització d’aquest esdeveniment i explicava que la Comunitat Valenciana “compta amb professionals i voluntaris preparats, formats i equipats per a fer front, de la forma més eficaç, a les situacions d’emergència”. En aquest sentit, Santamaría afirmava que és important “acostar als ciutadans del nostre territori, els recursos de seguretat i emergència perquè es conega de primera mà el gran esforç que es realitza com a resposta enfront de qualsevol situació de risc”.
A través d’aquestes jornades es dóna a conèixer a la ciutadania, els organismes, serveis i institucions que participen en les labors d’emergència i seguretat pública, així com els riscos potencials que puguen afectar a la ciutadania. A més, es mostren estratègies i actuacions en situacions de risc a través d’exhibicions i simulacres i es reforça la importància que té la seguretat i l’autoprotecció per a les persones.

  Aquestes jornades se celebren de manera rotatòria en cadascuna de les tres províncies de la Comunitat Valenciana i en aquesta ocasió són més de 250 professionals i voluntaris els participants, amb 29 stands dels diferents organismes que col·laboren.

Participants

  D’aquesta forma, els organismes de Governació i Justícia que participen són el Telèfon d’Emergències 112 Comunitat Valenciana, Seguretat Radiològica, Mitjans de Prevenció d’Incendis Forestals, Brigades d’Emergència, Posat de Comandament Avançat i Policia de la Generalitat. També participa la Conselleria d’Infraestructures, Urbanisme i Medi ambient i la Conselleria de Sanitat, així com la Diputació d’Alacant amb el Consorci Provincial de Bombers.

  A més, participen les policies locals dels ajuntaments d’Altea, Benidorm, La Nucia, Alfàs del Pí, la Vila Joiosa, Callosa d’en Sarrià i Finestrat, així com voluntaris de Protecció Civil. Així mateix, està present la Unitat Militar d’Emergències, la Guàrdia Civil, el Cos Nacional de Policia i el EPRIF (Equip de Prevenció Integral d’Incendis).

  També participa Creu Roja, l’ONG Intervenció i Ajuda en Emergències, la Federació d’Activitats Subaqüàtiques de la Comunitat Valenciana, DYA, el Grup de Rescat “Mare Nostrum”, USAR 13, ACIF Alcoi, el Grup d’especialistes en rescat caní d’Alacant, la Federació d’Espeleologia de la Comunitat Valenciana i el Grup de bombers voluntaris “Balconada al mar” de Xàbia.

Exposició, tallers i exhibicions

  Els recursos que s’exposen són vehicles tot terreny, ambulàncies, furgons de comunicacions, camions d’extinció d’incendis, el lloc de comandament de la Generalitat, motos, embarcacions, helicòpters, hospitals de campanya, equips de rescat caní i divers material d’intervenció en emergències.

  També s’han organitzat exhibicions de detecció de drogues, cerca de persones amb la unitat canina, excarceració en accidents de trànsit, rescats de persones. A més, es van desenvolupar tallers sobre pràctiques i demostratives de material policial, de formació R.C.P. i alerta sanitària, així com tallers de pintura i retallables del Servei 112.

Pin It on Pinterest