Select Page
  • Després de la signatura de l’acta de replanteig, divendres passat, per part de l’alcalde d’Altea, Miguel Ortiz; aquesta setmana comencen les obres que són fruit del consens entre comerciants, veïns i Ajuntament

  • En el projecte inicial les obres tenen una durada de quatre mesos, però podrien finalitzar abans del previst, per a causar les menors molèsties possibles

 Divendres passat l’alcalde d’Altea, Miguel Ortiz, signava l’acta de replanteig de les obres de l’avinguda Jaume I, una de les artèries principals de la localitat, que s’inicien aquesta setmana i que comprendran des del carrer Pont de Moncau fins al carrer Garganes.

  Després de la signatura de l’acta de replanteig Miguel Ortiz destacava ‘’la forma de treballar que l’Ajuntament ha tingut en aquest projecte’’. ‘’Des de l’inici hem volgut que hi haja un consens entre comerciants, veïns i Ajuntament’’, explicava el primer edil.

  ‘’Les obres que són a punt d’iniciar-se són la conseqüència de més de dos anys de reunions, entre comerciants, veïns i Ajuntament, indicava l’alcalde, on s’ha intentat i hem aconseguit cercar l’element comú i aglutinador, per part de la majoria de comerciants, dels tècnics de l’Ajuntament i també per part dels veïns’’. ‘’Gràcies a aqueix esforç de tots hem aconseguit consensuar una de les obres més importants de les quals es poden realitzar a Altea’’, afirmava Miguel Ortiz.

  Una de les dificultats de les obres és que les mateixes van a afectar tant a aparcaments com al tràfic i als comerços, per açò l’alcalde anunciava una reunió, que s’ha celebrat aquest matí, en la qual han intervingut els tècnics de l’empresa adjudicatària que va a escometre les obres, Pavasal; l’Ajuntament i la Diputació d’Alacant, que finança el cent per cent del cost de les mateixes. L’objectiu d’aquesta trobada de treball és la coordinació de totes i cadascuna de les actuacions de tràfic, aparcament i les obres en si mateixes, per a ‘’intentar que es dificulte el menys possible al tràfic i a l’activitat comercial’’, explicava l’alcalde.

  Miguel Ortiz qualificava aquestes obres com a ‘’infraestructures imprescindibles que tenen com a objectiu, d’una banda millorar la qualitat de vida dels veïns que viuen en aquesta zona; i per una altra, impulsar el Pla d’Acció Comercial amb el qual intentem fer de la zona centre d’Altea un espai el més agradable possible, perquè els veïns d’Altea i comarca troben en l’avinguda Jaume I un àrea atractiva i suggeridora per a realitzar les seues compres’’.

  L’alcalde anunciava també les futures obres de la plaça dels Esports, ‘’que estan en aquest moment en procés d’adjudicació i que, en aquest cas, van a estar finançades íntegrament per part de la Generalitat Valenciana’’. Miguel Ortiz indicava que ‘’en el pròxim mes, com a més tard, puguen iniciar-se també hi haurà més espai per als vianants’’.

  Així mateix, existeix la possibilitat que les cafeteries puguen guanyar terrassa, utilitzant el mateix disseny totes elles, ‘’la qual cosa potenciarà l’oferta comercial’’, manifestava l’edil.

  Les obres finalitzaran amb un asfaltat imprès, com el de la plaça de l’Ajuntament, en els dos trams de l’avinguda, ‘’amb el que es va a aconseguir donar un aspecte més urbà i més atractiu per a potenciar aquest carrer comercialment i guanyar en qualitat de vida dels veïns’’.

  Segons l’edil, i atenent a les previsions de l’empresa, ‘’és possible que les obres finalitzen abans del previst. En el projecte inicial les obres tenien una durada de quatre mesos, però la idea és que, segurament, tarden menys, per a molestar el menys possible als comerciants, veïns, tràfic i vianants’’.

  Gómez indicava que es va a comunicar a tots els comerciants el temps de durada de les obres en cadascun dels trams, ‘’perquè els comerciants es puguen planificar tan bé com siga possible, així com ocasionar les menors molèsties durant el temps que duren les obres’’.

Pin It on Pinterest